Autor:

Uzené s trnčenicí

Střední
Ingredience
Krkovice - uzená 400 g
Sušené švestky 1 hrst
Povidla 3 lžíce
Skořice 1 špetka
Nové koření
kuličky
3 ks
Hřebíček 2 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Sladká smetana 1 dl
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Uzené maso uvaříme do měkka, nakrájíme na plátky. Švestky přes noc namočíme a pak uvaříme ve vodě, do níž přidáme povidla, koření a špetku soli. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

Maso přeléváme omáčkou, podáváme s knedlíkem nebo stylověji s hanáckými poškrabky (pečené kynuté bochánky).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Uzené s trnčenicí

Komentáře

  1. Zdena Čámková   16.09.2011 | 13:43 | reagovat | závadný

    Velká dobrota a dokonalé spojení chutí.

  2. iva stockingerova   21.05.2010 | 12:19 | reagovat | závadný

    Toto je bezva recept,chutˇ uzeného a vůně švestiček-bezva kombinace. Dělala jsem nedávno hodně podobnou omáčku s přidáním štopičky domácí slivovice a nebylo to vůbec k zahození :-)))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web