Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3x
2- 1 5
Autor:

Uzené s kysaným zelím

Střední
Ingredience
Uzené maso 1 kg
Cibule 1 ks
Olej  
Rajský protlak
malý
1 plechovka
Kysané zelí 1/2 kg
Brambory 1/2 kg
Vejce 1 ks
Zakysaná smetana 300 ml
Česnek
Mletý kmín  
Pepř mletý  
Sůl  
Majoránka  
Sýr 100 g
Hrubá mouka 2 lžíce
Mletá paprika 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzené

Maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.

Nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme protlak, a chvilku podusíme. Potom přidáme zelí, zalejeme 100 ml kysané smetany a krátce povaříme.

Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme vejce, česnek, kmín, sůl, pepř a majoránku, vmícháme sýr a mouku.

Do vymazaného pekáče rozložíme udušené zelí, na něj rozložíme plátky masa, zakryjeme brambory. Přelijeme zbylou smetanou rozšlehanou s paprikou, troškou mléka a soli.

Vložíme do horké trouby a při střední teplotě pečeme asi 30-40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 3x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Uzené s kysaným zelím

Komentáře

  1. Milan Daniel   14.02.2010 | 15:31 | reagovat | závadný

    Osvědčené suroviny (zelí, uzené, brambory) i koření, chuťově by to mělo vyjít jako variace na bramboráky, ale výsledek (možná i v důsledku toho protlaku) nic moc. Na rozdíl od dortu pejska a kočičky se to jíst dalo, ale kdybych udělal to uzené s bramborovými špalíčky a klasickým zelím, měl bych v žaludku jako v pokíčku a ne jako před oném.

  2. Martina Veselá   12.06.2006 | 11:15 | reagovat | závadný

    Tak jsem konečně vyzkoušela a moc nám nešmakovalo. Ale určitě nezatracuji - příště vynechám protlak a upravím podle našich chutí. Jinak díky za inspiraci.

  3. Blanka Vaverková   12.06.2006 | 8:59 | reagovat | závadný

    Tak nakonec to nechutnalo jen mě,ostatní si pošmákli.

  4. Blanka Vaverková   07.06.2006 | 12:43 | reagovat | závadný

    Tak jsem to dělala přesně podle receptu a bohužel mi to moc nechutnalo.

  5. Martina Veselá   06.06.2006 | 21:49 | reagovat | závadný

    Nemám protlak moc ráda, ale vyzkouším s protlakem a dám vědět, jak chutnalo.

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X