Uzené s kysaným zelím

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg uzené maso
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      plechovka rajský protlak malý
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • 0,5
      kg brambory
    • 1
      ks vejce
    • 300
      ml zakysaná smetana
    • 2
      česnek
    • mletý kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • 100
      g sýr
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžička mletá paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.
2
Nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme protlak, a chvilku podusíme. Potom přidáme zelí, zalejeme 100 ml kysané smetany a krátce povaříme.
3
Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme vejce, česnek, kmín, sůl, pepř a majoránku, vmícháme sýr a mouku.
4
Do vymazaného pekáče rozložíme udušené zelí, na něj rozložíme plátky masa, zakryjeme brambory. Přelijeme zbylou smetanou rozšlehanou s paprikou, troškou mléka a soli.
5
Vložíme do horké trouby a při střední teplotě pečeme asi 30-40 minut.
Zařazení: Maso Uzené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    14. 2. 2010 15:31

    Osvědčené suroviny (zelí, uzené, brambory) i koření, chuťově by to mělo vyjít jako variace na bramboráky, ale výsledek (možná i v důsledku toho protlaku) nic moc. Na rozdíl od dortu pejska a kočičky se to jíst dalo, ale kdybych udělal to uzené s bramborovými špalíčky a klasickým zelím, měl bych v žaludku jako v pokíčku a ne jako před oném.

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    12. 6. 2006 11:15

    Tak jsem konečně vyzkoušela a moc nám nešmakovalo. Ale určitě nezatracuji - příště vynechám protlak a upravím podle našich chutí. Jinak díky za inspiraci.

  • Blanka Vaverková
    Blanka Vaverková |

    12. 6. 2006 08:59

    Tak nakonec to nechutnalo jen mě,ostatní si pošmákli.

  • Blanka Vaverková
    Blanka Vaverková |

    7. 6. 2006 12:43

    Tak jsem to dělala přesně podle receptu a bohužel mi to moc nechutnalo.

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    6. 6. 2006 21:49

    Nemám protlak moc ráda, ale vyzkouším s protlakem a dám vědět, jak chutnalo.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 6. 2006 12:14

    Nie je zbytočný, ochucuje : ))

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    5. 6. 2006 11:39

    Tohle znám. Ale ten rajčatový protlak mi tam přijde úplně zbytečný.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 6. 2006 11:35

    Zakryjte, ale asi 15 min pred dopečením odkryjte, aby sa vám urobila pekná kôrka.

  • Blanka Vaverková
    Blanka Vaverková |

    5. 6. 2006 10:23

    Recept zní zajímavě,jen bych chtěla vědět,než ho začnu dělat,jestli mám pekáč přikrýt před vložením do trouby.