Uzenářský kapr

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g slanina
    • 40
      g špek
    • chleba
    • cibule
    • sůl
    • koriandr
    • 60
      g sádlo
    • pečící papír
    • 600
      g kapří maso nejlépe filety
    • koření mletá paprika, mletý kmín a zázvor
    • česnek práškový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle krátce osmahněte jemně nakrájenou cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření. Tím, že se koření namíchá do teplého tuku rozvine svou vůni a chuť. Pozor však na to, aby nebyl tuk příliš horký, neboť by došlo ke spálení a tudíž i zahořknutí celého díla. Připravenou směsí pak pečlivě potřete předem osolené porce kapra.
2
Na plech uložený pečicí papír potřete sádlem a naskládejte nakrájený chléb, poklaďte na ně porce kapra a každý kus masa překryjte plátkem slaniny. Pečte v troubě na 180 stupňů cca 10 minut.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.