Uzenářské vepřové

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
5
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřová plec bez kosti a kůže, cca
    • 150
      g šunka
    • 2
      ks párky ve vlastním střívku - nožičky
    • 150
      g anglická slanina nebo moravská...
    • houby - čerstvé, mražené nebo sušené
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 1
      kg brambory cca
    • smetana ke šlehání nebo na vaření
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěného pekáče společně s pokrájenými párky, slaninou, šunkou, cibulí a česnekem. Posypeme kmínem (půl lžičky stačí), přidáme houby dle chuti (sušených dáváme méně), vše promícháme, přiklopíme a pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Pak na maso přidáme oloupané a pokrájené brambory, zalijeme smetanou (250 ml), osolíme a přikryté dopečeme doměkka dalších 30-40 minut.
2
*Maso můžeme upéct i bez smetany a brambor a podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo vařeným bramborem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • djmikky
    djmikky |

    14. 3. 2016 19:44

    Dal bych to bez hřibů a smetany a místo toho k tomu zapéct kysané zelí by nemělo chybu, ale i tak dobrý recept :-)

  • Vašek
    Vašek |

    14. 1. 2014 09:23

    Byla to pecka a večer jsme to dorazili s hořticí a chlebem. Nedržel jsem se striktně gramáží ale stavem zásob a bez smetany, to někdy příště.