Uzená žebra s fazolkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
70 minut
neuvedeno
1 800 kJ
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg uzená žebra
    • 200
      g fazolové lusky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g mozzarella
    • voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Uzené maso vaříme asi hodinu ve vodě bez soli. Naopak fazolové lusky,
2
z nichž odkrojíme stopky a konečky, vaříme pouhých 10 minut ve slané vodě.
3
2. Na olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek spolu s cibulí nakrájenou nadrobno.
4
Přidáme rajský protlak, cukr, 1 dl vývaru z masa a uvařené fazolky. promícháme
5
a podle chuti přisolíme. Uvařené maso zbavíme kostí a nakrájíme ho na plátky, které
6
vložíme do pekáčku. Na plátky uzeného naneseme vrstvu fazolové směsi
7
a povrch pokryjeme plátky mozzarelly. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    12. 10. 2011 16:40

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia |

    12. 10. 2011 12:32

    Uzené žebro není uzenina