Autor:

Uzená tofu pomazánka

Snadné
Ingredience
Cibule
-velká,jemně krájená
1 ks
Sezamový olej
-na osmažení cibulky
 
Mořská sůl  
Uzené tofu
150-200 g
 
Voda
80-100 ml vody (dle velikosti tofu)
 
Variace na dochucení:
Oříšky
-mleté
 
Česnek  
Křen  
Sojová omáčka  
Bylinky
-dle chuti
 

Postup přípravy:

Cibulku dáme do většího kastrůlku a smažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje. Osolíme. Tofu rozlámeme na menší kousky a přidáme k cibulce, zalijeme vodou (nebo zeleninovým vývarem) a vaříme asi 5 minut. Pak ponorným mixérem vše rozmixujeme. Pokud je pomazánka málo slaná nebo příliš hustá přidáme sojovou omáčku nebo trochu oleje. Výsledkem musí být jemná krémovitá pomazánka. Chladnutím ještě víc zatuhne. Dochucovat můžeme dle libosti, například i jemně nastrouhanou mrkví nebo šťávou z červené řepy.

Množství na 4 - 6 chlebů. Můžeme použít i tofu bílé, kořeněné... .

Bez pšeničného lepku a 100% veganské :-)) Tofu = sýr ze sóji. Dá se smažit, restovat se zeleninou, opékat, přidávat do salátů, polévek... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Uzená tofu pomazánka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web