Autor:

Uzená fazolačka

Snadné
Ingredience
Fazole 300 g
Vepřový vývar
z uzených kostí
1 l
Uzeniny
jakékoliv
100 g
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Majoránka  
Bobkový list  
Nové koření  
Hladká mouka 2 lžíce
Ocet  
Sůl  
Slunečnicový olej  
Pepř celý 4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem.
Na oleji osmažíme cibulku, zasypeme moukou a uděláme jíšku.
Do jíšky vlijeme uvařené fazole, pořádně rozmícháme, doplníme vodou, přidáme majoránku, párek nebo klobásku nakrájenou na kousky, a dochutíme octem, solí, popřípadě trochou cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Reklama
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Uzená fazolačka

Komentáře

  1. Petr N.   05.03.2011 | 17:47 | reagovat | závadný

    Místo cukru a octa přidávám kečup, chutná skvěle...

  2. Josef Školník   14.01.2008 | 5:54 | reagovat | závadný

    Díky za nápad, z vývaru z uzeného dělám většinou jen kroupovku nebo bramboračku. Dnes ji budeme mít k večeři

  3. Vlasta   28.08.2006 | 19:22 | reagovat | závadný

    Obrali jsme kosti,část nesnědli a vhodili do polévky místo párků.Bylo to pošušňáníčko.K tomu čerstvý chlebíček,moc jsme si pochutnali.

  4. Jana Kutačová   11.05.2006 | 17:15 | reagovat | závadný

    Teď jsem je hodila do papiňáku žebírka,za 20 min.vytáhnu uvařená,dám vařit fazole a polévka je hotová.Žebra oberu,smíchám s těstovinkami,cibulkou a uzeným,vejcem a sýrem a zapeču.Večeře jak víno:o))

  5. Anonym   11.05.2006 | 14:47 | reagovat | závadný

    Tak na tom jsme všichni asi podobně,jen mi ještě na rameno leze náše Micinka...kočka a to je potom opravdu bolestivé obírání..:o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web