Utopenci flamendři

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Nálev
    • 16
      lžíce sojová omáčka
    • 16
      lžíce worcestrová omáčka
    • 16
      lžíce kečup - jemný
    • 16
      lžíce hořčice
    • 16
      lžíce ocet
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 40
      lžíce voda (tj. 40 ml)
    • 16
      ks špekáček
    • 8
      ks cibule
    • 2
      balení zeleninová směs

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme nálev: smícháme sojovku, worchestr, kečup, hořčici, ocet, olej, vodu a lák z moravanky a dáme vařit na 1/2 hodiny.
2
Mezitím do sklenice střídavě naskládáme špekáčky, cibuli a moravanku. Uvařený nálev necháme vychladnout a zalejeme jím špekáčky.
3
Dobře uzavřenou sklenici necháme v lednici uležet alespoň týden.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    16. 10. 2008 09:10

    Já mám starý recept na něco podobného, kam se pak sice přidá majolka(nedává se voda a špekáčky se krájí na malé kousky), ale tam se ingredience jenom prohřejí, aby se spojily chutě. Také nevidím důvod, proč to tak dlouho vařit?

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    11. 10. 2008 00:00

    Proč se má nálev vařit tak dlouho? Nejdříve jsem myslela, že se má "vyvařit" na určitou hustotu, ale tomu odporuje 40 lžic vody