Urupánské kuřecí enchiladas II.

Hodnocení:

Moje:

50 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks kuřecí maso stehna
    • 400
      g sýr čedar
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g ementál
    • 8
      ks kuřecí stehna
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • sádlo
    • sůl
    • 0,3
      hrnek voda
    • 250
      ml salsa de chile rojo (omáčka z červených paprik)
    • 12
      ks tortilla (z našich surovin)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi v oleji opečeme kuřecí stehna po všech stranách dozlatova. Osolíme, přidáme sekanou cibuli, omáčku z červených paprik, zředíme vodou a přikryté dusíme asi 30 minut, až je maso měkké.
2
Tortilly usmažíme podle receptu na enchiladas a máčíme je v horké omáčce, ze které jsme vyjmuli porce kuřete a uschovali v teple. Namočené tortilly skládáme na sebe – stohujeme je, takto nám vydrží teplé, měkké a zbaví se samy přebytečného tuku a omáčky.
3
Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme. Trochu sýra necháme na posypání. Připravíme si tortillu, do středu dáme 2 bohaté lžíce směsi obou sýrů a přeložíme tortillu napůl přes náplň.
4
Enchiladas naaranžujeme do pekáčku nebo zapékací misky tak, že první enchiladu dáme břichem ke kratší straně pekáče, její kraje zatížíme břichem další a tak pokračujeme až je pekáček plný. Na enchiladas nebo podél nich dáme kusy kuřecího masa, zalijeme zbylou omáčkou a trochu posypeme sýrem. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 minut při 200°C. Podáváme v pekáčku.
5
Doba přípravy: 50min.
6
Země původu: Mexiko

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.