Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
5 minut
1
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička melasa větší
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,5
      lžíce hnědý cukr
    • 2
      lžíce celozrnná mouka
    • 2
      lžíce špaldová mouka /špaldová krupice
    • 0,5
      lžička prášek do perníku
    • 0,5
      lžička skořice - mletá
    • 1,5
      lžička kakao vždy stoprocentní kakao!!!
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko použít lze i kokosové nebo sojové
    • 1
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hned zezečátku upozorňuji, že kdyby se vám do hrníčku něco nevešlo, tak směs zamíchejte a pak se to tam určitě vejde. A hrníček si vybírejte největší co máte. :)
2
Popořadě dáme vše do hrníčku a POŘÁDNĚ zamícháme. Aby po upečení nezbyla dole mouka, doporučuji zamíchat nejprve čajovou lžičkou a poté vidličkou. Hotová směs by měla chutnat jako neupečený perník. Poté to dáme do mikrovlnné trouby a pečeme cca 4 minuty. Doporočuji to vždy zastavit a zkontrolovat, jestli se nespálil.
3
P.S. Poprvé se povést nemusí, ale když ji děláte víckrát, vyklube se moooc dobrá svačinka.
4
JAK SE LIŠÍ OD PŘEDCHOZÍHO PERNÍKU?
5
Jak jste si již určitě všimli, toto je upravený recept, který jsem už stihla vychytat. A to hlavně proto, že v tom starém bylo moc cukru, hodně bílé mouky, špatně a dlouho se míchal a po upečení býval suchý. Toto nové vylepšené složení vše vychytá, a navíc se lépe vyndavá z hrnku, ja příjemě vlahý, ne suchý, má trochu jiné aroma, ale chutí je dost podobný, jen není tak moc sladký.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.