Autor:

Univerzální těsto na dort

Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Cukr krystal 250 g
Vejce 4 ks
Voda 100 ml
Rostlinný olej 100 g
Prášek do pečiva 1/2 ks
Hnědý rum  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z bílků vyšleháme sníh a dáme stranou. Do mísy dáme žloutky a šleháme, postupně sypeme cukr, pak dáme olej, vodu. Prášek do pečiva smícháme s moukou a pomalu sypeme a mícháme. Nakonec dáme sníh.

Těsto dáme do vymazané formy a vysypeme hrubou moukou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C, když je povrch červený stáhneme troubu na 150 °C a dopečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
2+
4.31 13 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Univerzální těsto na dort

Komentáře

  1. monudostal   10.04.2016 | 20:10 | reagovat |

    Nejlepší piškot jaký jsem kdy dělala,peču často a většinou stále stejné recepty dokola.. proto jsem zkusila tento recept a měl obrovský úspěch.. VÝBORNÝ..

  2. Lůca   09.03.2016 | 17:32 | reagovat |

    No já jsem ho chtěla vyzkoušet, jenomže váha mi navážila špatně cukr asi o 30dkg víc, tak jsem sama zvědavá jak to dopadne. Moje se vybila, tak jsem si půjčila od sousedů.... Snad to projde a nebudu muset dělat znova...

  3. indianek   19.10.2015 | 22:27 | reagovat |

    Vzdy jsem mela problemy s dortovym korpusem. Zkusila jsem tento recept a vysledek byl vyborny. Musi se ale hezky slehat zloutky s cukrem electryckyma metlama aspon 10 minut. Jinak se dort nezveda. A bilky se musi take dobre naslehat, aspon 3 minuty. A potom stridave pridavat do naslehanych zloutku na trikrat mouku a naslehany bilek.

  4. Pepinka   25.11.2014 | 17:09 | reagovat |

    Já mám teprve 11 a už vařim je to něco co mně strašně baví <3 :-P všem to moc chutná a v budoucnu budu cukrářka :-\ tak přijďte dorty pro rodinu dělám normálně

    PS: zkuste recept na mafiny <3 <:-) is got

  5. Mr.Dy   05.10.2014 | 16:42 | reagovat |

    Mohl by me nekdo poradit, v zivote jsem nedelal dort, tohle bude muj prvni, chtel bych se zeptat, pri slehani vajicek s cukrem, jak dlouho se o musi slehat, do nejake peny nebo proste aby byl cukr rozslehan? Potom postupne prilevat olej, postupne vodu? Nebo muzu naraz? Dekuji :-[

    1. pepinka   25.11.2014 | 17:12 | reagovat |

      Užo nic si s toho neděle já ne vm co říct podle me jsi skvělá že vůbec vařiš ;-)

    2. Blanka   23.09.2015 | 19:27 | reagovat |

      Slehat elektrickyma metlama aspon 10 minut.Na tom moc zalezi, aby se utvorila nadychana pena ze zloutku a cukru.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web