Autor:

Univerzální těsto na dort

Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Cukr krystal 250 g
Vejce 4 ks
Voda 100 ml
Rostlinný olej 100 g
Prášek do pečiva 1/2 ks
Hnědý rum  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z bílků vyšleháme sníh a dáme stranou. Do mísy dáme žloutky a šleháme, postupně sypeme cukr, pak dáme olej, vodu. Prášek do pečiva smícháme s moukou a pomalu sypeme a mícháme. Nakonec dáme sníh.

Těsto dáme do vymazané formy a vysypeme hrubou moukou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C, když je povrch červený stáhneme troubu na 150 °C a dopečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
2+
4.31 13 5 1
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Univerzální těsto na dort

Komentáře

  1. monudostal   10.04.2016 | 20:10 | reagovat |

    Nejlepší piškot jaký jsem kdy dělala,peču často a většinou stále stejné recepty dokola.. proto jsem zkusila tento recept a měl obrovský úspěch.. VÝBORNÝ..

  2. Lůca   09.03.2016 | 17:32 | reagovat |

    No já jsem ho chtěla vyzkoušet, jenomže váha mi navážila špatně cukr asi o 30dkg víc, tak jsem sama zvědavá jak to dopadne. Moje se vybila, tak jsem si půjčila od sousedů.... Snad to projde a nebudu muset dělat znova...

  3. indianek   19.10.2015 | 22:27 | reagovat |

    Vzdy jsem mela problemy s dortovym korpusem. Zkusila jsem tento recept a vysledek byl vyborny. Musi se ale hezky slehat zloutky s cukrem electryckyma metlama aspon 10 minut. Jinak se dort nezveda. A bilky se musi take dobre naslehat, aspon 3 minuty. A potom stridave pridavat do naslehanych zloutku na trikrat mouku a naslehany bilek.

  4. Pepinka   25.11.2014 | 17:09 | reagovat |

    Já mám teprve 11 a už vařim je to něco co mně strašně baví <3 :-P všem to moc chutná a v budoucnu budu cukrářka :-\ tak přijďte dorty pro rodinu dělám normálně

    PS: zkuste recept na mafiny <3 <:-) is got

  5. Mr.Dy   05.10.2014 | 16:42 | reagovat |

    Mohl by me nekdo poradit, v zivote jsem nedelal dort, tohle bude muj prvni, chtel bych se zeptat, pri slehani vajicek s cukrem, jak dlouho se o musi slehat, do nejake peny nebo proste aby byl cukr rozslehan? Potom postupne prilevat olej, postupne vodu? Nebo muzu naraz? Dekuji :-[

    1. pepinka   25.11.2014 | 17:12 | reagovat |

      Užo nic si s toho neděle já ne vm co říct podle me jsi skvělá že vůbec vařiš ;-)

    2. Blanka   23.09.2015 | 19:27 | reagovat |

      Slehat elektrickyma metlama aspon 10 minut.Na tom moc zalezi, aby se utvorila nadychana pena ze zloutku a cukru.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web