Ukrajinské "pampuški"

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g žitná chlebová mouka
    • 180
      ml vlažná voda
    • 25
      g droždí
    • 1
      lžička cukr krupice
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin (kromě oleje) vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (cca hodinu a půl). Těsto pak propracujeme, oddělujeme kousky, tvarujeme kouličky a sázíme vedle sebe do pekáčku vymazaného olejem. Zbylý olej prošleháme s vajíčkem a potřeme jím buchty. Pečeme asi 10-15 min. v předehřáté troubě do zlatova.
2
Po upečení jsou výborné zakapané utřeným česnekem (asi 1 palice) smíchaným se svazkem nasekané petrželky, 3 lžícemi oleje, solí a pepřem a trochou vody. Ideální jako příloha k pravému boršči.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.