Autor:

Ukrajinské "pampuški"

Střední
Ingredience
Žitná chlebová mouka 400 g
Vlažná voda 180 ml
Droždí 25 g
Cukr krupice 1 lžička
Sůl  
Vejce 1 ks
Slunečnicový olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Ze surovin (kromě oleje) vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (cca hodinu a půl). Těsto pak propracujeme, oddělujeme kousky, tvarujeme kouličky a sázíme vedle sebe do pekáčku vymazaného olejem. Zbylý olej prošleháme s vajíčkem a potřeme jím buchty. Pečeme asi 10-15 min. v předehřáté troubě do zlatova.

Po upečení jsou výborné zakapané utřeným česnekem (asi 1 palice) smíchaným se svazkem nasekané petrželky, 3 lžícemi oleje, solí a pepřem a trochou vody. Ideální jako příloha k pravému boršči.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pivní vafle Vafle 5x jinak Články z

Komentáře k receptu: Ukrajinské "pampuški"

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web