Úhoř na víně

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
5
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg úhoř
    • 1,5
      lžíce olej
    • 1
      svazek kopr
    • 0,5
      sklenice rybí vývar
    • bílé víno 1 1/2 sklenice - suché
    • 1
      svazek petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku opláchneme (několik snítek odložíme na ozdobu) a nasekáme. Hlubokou teflonovou pánev rozpálíme, vložíme kousky úhoře a po všech stranách je osmažíme. Zalijeme vývarem s polovinou dávky vína, přidáme petrželku a kopr. Přikryjté pokličkou dusíme asi 30 minut.
2
Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu. Podáváme s rýží nebo brambory.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • la-papaya
    la-papaya |

    2. 5. 2011 13:19

    nestáhla jsem kůži i tak byl vynikající. každý úhoř ode dneška skončí stejně...s koprem a na víně.

  • Ludmila Tupa
    Ludmila Tupa |

    15. 3. 2010 10:30

    Jen sem mnela problem vykuchat tak maleho uhore a pak ho jeste stehnout ,no , moc z neho nezbylo :)

  • Ludmila Tupa
    Ludmila Tupa |

    15. 3. 2010 10:28

    vynikajici recept . muj pritel je rybar a uhor lezel v mrazaku asi 2 mnesice . co s nim , skusila sem tvuj recept a viborne sme si pochutnaly i kdyz byl malej tak to byla delikatesa , dik a posilam pozdrav z Danska.Ludmila

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    10. 10. 2006 10:05

    Nedávno jsem jedla u známích úhoře z udírny a všem se dělali boule za ušima, byla to delikatesa.:)))