Uherský paprikáš

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g zelená paprika
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g slunečnicový olej
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      ks bobkový list
    • 0,5
      ks drcený kmín
    • 30
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce pažitka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme, osmažíme na oleji do zlatova a přidáme mletou papriku, nakrájené brambory, bobkový list, kmín a sůl. Promícháme, zalijeme 1/2 l vody a na mírném ohni dusíme 20 minut. Očištěné papriky nakrájíme na proužky, přidáme do hrnce k bramborám a vše dusíme ještě 8 minut.
2
Nakonec pokrm zaprášíme moukou a necháme pod poklicí propařit. Pak vše zamícháme dle potřeby přidáme trochu vody a krátce povaříme. Dochutíme solí a sypeme sekanou pažitkou. Můžeme podávat s celozrnným chlebem.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Reny
    Reny |

    30. 12. 2004 01:15

    Je to vyborne,ja si to upravila jeste troskou slaniny a klobaskou na kolecka a jen pro pocit perkeltu jedno rajce.Je to namka.