Uherský guláš

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g kysané zelí
    • 300
      g uzené maso
    • 300
      g vepřové maso z ramínka nebo plecka
    • 50
      g slanina
    • 2
      lžíce sádlo
    • paprika
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme doměkka. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou provaříme a zahoustlou přidáme k masu se zelím. Doplníme smetanou a vše dobře promícháme a prohřejeme. Podle chuti teprve dokořeníme solí, popřípadě i pepřem. Je to úprava podobná segedínskému guláši. Podáváme s knedlíkem nebo noky, ale i s chlebem.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.