Tyropsomo (chléb pečený s balkánem)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 0,8
      hrnek mléko
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      hrnek olivový olej
    • sůl Trochu
    • 1
      plátek balkánský sýr Širší
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Po rozpuštění přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Rozdrobíme balkánský sýr na malé kousky a vmícháme do těsta. Lžící vykrajujeme kousky, v pomoučněné ruce zakulatíme (pokud někde sýr čouhá nevadí) a klademe na olejem vymaštěný pekáček vedle sebe.
2
Každý kousek potřeme olejem jako buchty, aby šly po upečení od sebe odtrhnout. Povrch taky potřeme olejem a dáme péct dozlatova. Soli nedáváme moc, sýr je dost slaný.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    1. 2. 2007 13:35

    Markéto, tak dejte vědět, jestli chutnalo. Místo balkánu se můžou dát i kousky párečků, taky je to dobré. Ale já mám taky slabost pro balkán, takže sýr vede:)

  • englicka
    englicka |

    26. 1. 2007 17:01

    Tak tohle mě moc láká,balkán miluju...ukládám:o))