Tyrolský závin

Střední
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Tuk 210 g
Cukr krupice 2 lžíce
Žloutek 4 ks
Droždí 40 g
Smetana 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Droždí rozmícháme ve vlahé smetaně. Mouku, cukr, žloutky a nastrouhaný tuk dáme do mísy. Přidáme rozpuštěné droždí (ne kvásek) a vypracujeme těsto. Rozválíme na placku a třikrát ji přeložíme (jako když balíme závin). Dáme na talíř a přikryjeme nahřátým hrncem.

Necháme asi půl hodiny odpočinout. Potom rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme placeku, potřeme nádivkou a zavineme. Necháme vykynout na plechu. Před vložením do trouby potřeme povrch vajíčkem a několikrát propíchneme, aby nepraskl.

Je velice dobrý!

Nádivka dle chuti - ořechová, maková či povidlová.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Tyrolský závin

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web