Tyrolský závin

Střední
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Tuk 210 g
Cukr krupice 2 lžíce
Žloutek 4 ks
Droždí 40 g
Smetana 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Droždí rozmícháme ve vlahé smetaně. Mouku, cukr, žloutky a nastrouhaný tuk dáme do mísy. Přidáme rozpuštěné droždí (ne kvásek) a vypracujeme těsto. Rozválíme na placku a třikrát ji přeložíme (jako když balíme závin). Dáme na talíř a přikryjeme nahřátým hrncem.

Necháme asi půl hodiny odpočinout. Potom rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme placeku, potřeme nádivkou a zavineme. Necháme vykynout na plechu. Před vložením do trouby potřeme povrch vajíčkem a několikrát propíchneme, aby nepraskl.

Je velice dobrý!

Nádivka dle chuti - ořechová, maková či povidlová.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Tyrolský závin

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web