Tyrolské knedlíky II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rohlík
    • hrubá mouka
    • strouhanka
    • mléko
    • vejce
    • petrželová nať
    • prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájené na kostičky zalijeme horkým mlékem a přidáme ostatní přísady. Jemně zamícháme, vytvarujeme několik šišek, které vaříme ve vodě 20 minut.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    17. 1. 2008 11:03

    Tyrolskych knedliku existuje nekolik variant.Jelikoz v rakousku ziju a navic jsem sberatelkou receptu,setkavam se poprve z verzi,kde se pridava strouhanka a horke mleko.Se strouhankou to vubec neznam a do ted jsem se setkala jenom s recepty,kde se pouziva mleko studene.Naopak znam treba versi,kde se pridava orestovana anglicka slanina.Take je neznam ve tvaru sisek,ale ve tvaru kouli.Verim tomu,ze je to dobre,ale chtelo by to v budoucnu upresnit kolik ceho.Pro zacatecniky je tento recept nevhodny.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 1. 2008 09:06

    Já tedy taky ne,kolik mléka,kolik mouky,kolik vajec,asi jedno,kolik strouhanky,Může to být moc dobré,ale opravdu by to chtělo upřesnit ty dávky.Jana

  • Anonym
    Anonym |

    7. 1. 2008 20:14

    No je pravdy, že by to chtělo, kolik čeho se má dát. Pro neznalé je tento recept nepoužitelný/:(

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    7. 1. 2008 11:34

    Vůbec si nedovedu představit, kdybych dělala poprvé knedlíky, jestli bych je podle tohoto receptu zvládla....