Autor:

Typický sicilský tvarohový dort

Střední
Ingredience
Hořká čokoláda 100 g
Moučkový cukr  
Korpus
kupovaný nebo doma upečený)
1 ks
Měkký tvaroh
(nejlépe ricotty)
500 g
Vanilka
pravá
 
Kandované ovoce
míchané ovoce
150 g
Hnědý rum 1/2 sklenice

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Tvaroh promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme rum a společně vyšleháme do jemného krému. Čokoládu a část kandovaného ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme do našlenaného krému. Piškotový korpus rozřízneme podélně na dva pláty a jeden položíme na dno dortové formy. Potřeme ho tvarohovou směsí, zarovnáme kulatým nožem a přikryjeme druhým plátem piškotu. Dort uložíme do chladu asi na 2 hodiny, pak ho opatrně překlopíme na talíř (dnem nahoru) a silně posypeme moučkovým cukrem. Nakonec povrch ozdobíme barevným kandovaným ovocem. Část tvarohové směsi můžeme ponechat stranou a ozdobit jí vršek dortu. Pak vše posypeme cukrem a ozdobýme kandovaným ovocem. Ricottu lze nahradit sýrem Mascarpone.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Typický sicilský tvarohový dort

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web