Tymiánovo-smetanové kuřátko

Hodnocení:

Moje:

35 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso celé kuře
    • slanina lze nahradit pouze olejem na smažení
    • 1
      hrst žampiony
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme na menší díly, např. stehno na polovinu, osolíme, opepříme, Posypeme tymiánem a orestujeme na rozškvařené slanině, či oleji.
2
Podlejeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka. Díly odložíme stranou a ve šťávě podusíme žampióny, mohou být i konzervované ve slaném nálevu, ale ten nepoužijeme, přidáme ještě tymián a kysanou smetanu.
3
Mícháme do zhoustnutí a vrátíme maso do šťávy.
4
Příloha: vařené brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Josef Fabian
    Josef Fabian |

    8. 3. 2007 18:00

    výborné =)

  • Kejty
    Kejty |

    8. 2. 2007 15:35

    Moc se mi líbí, že tam není žádná mouka. Určitě vyzkouším.