Tymiánové plátky se žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové kotlety bez kosti nebo krkovička, plec, kýta
    • 1
      ks cibule velká
    • 40
      g uzený špek nebo slanina cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián dle chuti - čerstvý nebo sušený
    • 2
      stroužek česnek nasekaný cca
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • 600
      ml vývar cca
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špek pokrájíme na jemno a dáme ho společně s pokrájenou cibulí osmažit dorůžova.
2
Plátky masa naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, osolíme, opepříme a přidáme osmažit z obou stran k osmažené cibuli se špekem.
3
Po osmažení plátků přidáme dále osmažit ještě nasekaný česnek, tymián a na plátky či čtvrtky pokrájené žampiony.
4
Poté vše zalijeme vývarem, zaklopíme a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a podlití dle potřeby.
5
Nakonec omáčku zahustíme dle potřeby jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
6
Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, gnocchi.
7
Kdo rád smetanové omáčky, může přidat nakonec i trochu smetany ke šlehání.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.