Tymiánové brambory

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambůrky (chipsy) malé, syrové, neloupané
    • česnek
    • olivový olej
    • tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Malé neloupané brambůrky nakrájet na půlky, čtvrtky, osminky - podle velikosti, uvařit ve slané vodě do poloměkka, scedit.
2
Plech trochu vymazat olejem, vysypat povařené brambory a rozprostřít do tenké vrstvy (jeden plech cca 2 porce). Brambory trochu osolit, pořádně pocákat olivovým olejem a poházet na hrubo nasekaným česnekem a celými větvičkami tymiánu.
3
Peče se v troubě cca 30 min (el. na 250 °C, plynová naplno).
4
Tento recept jsem okoukla v televizi od Jamieho Olivera, říkal tomu italské hranolky. Můj muž už normální hranolky nechce, jenom "voňavé brambory". Skutečně krásně voní po tymiánu.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    12. 10. 2007 22:21

    To máte pradu, když je tam strkám syrové, tak to pak trvá dost dlouho, ale jsou křupavé (zuby mám zatím ještě dobré, to přijde).

  • Jitřenka Němcová
    Jitřenka Němcová |

    11. 10. 2007 19:02

    Samozřejmě to jde ze syrových brambor, z vařených to však jde rychleji. Taky jde o to, že naše postarší zoubky už nesnesou tolik křupavosti. Ale každý si je může upéct do křupavosti,která mu vyhovuje. Dobrou chuť!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    11. 10. 2007 18:09

    Ďakujem za receptík, tymián zbožňujem, takže určite vyskúšam:)))

  • Anonym
    Anonym |

    10. 10. 2007 21:26

    Dělám podobně, jen brambory nepředvařuji. Syrové strkám do trouby. U nás moc oblíbené.