Tykvový guláš z ohnivé lorny

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g tykev
    • 2
      lžíce rostlinný tuk
    • 50
      g ředkvička
    • 50
      g celer
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks paprika
    • 1
      špetka tymián
    • 200
      ml rajský protlak
    • bazalka
    • chilli
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ohnivou lornu umístíme nad oheň, vložíme tuk a osmahneme na něm omytou a nakrájenou tykev na kostky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kostičky ředkviček, celeru a prolisovaný nebo utřený česnek. Dále přidáme na kolečka nakrájená rajčata a na tenké plátky nakrájené papriky. Osolíme a přidáme tymián a chilli. Vše dobře promícháme, podlijeme vodou a přiklopíme horním dílem lorny. Dusíme asi 20 minut, průběžně kontrolujeme stav tekutin, v případě odpaření podlijeme.
2
Potom celou směs zalijeme protlakem a ještě 5 minut zakryté dusíme.
3
Podáváme sypané čerstvou bazalkou s topinkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.