Tyčinky z nivy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • kmín
    • rostlinný tuk 4/5 kostky
    • 200
      g sýr niva nastrouhaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme na tyčinky, posypeme kmínem, sezamem či jinými semínky, uložíme na vymazaný plech a upečeme.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Zdenka Fridrichova
    Zdenka Fridrichova |

    30. 7. 2007 13:13

    Já mám podobný recept ale místo krájení na tyčinky,tak těsto sroluji a krájím na kolečka a vzniknou tak zvaně šneci.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    22. 7. 2007 10:21

    Troubu vyhřátou tak na 200 péci taky tak,spíše méně stupnů, papír je samozřejmě o.k. spíš ještě lepší než vymazávat, ohledně doby pečení- prostě dozlatova, musíte to hlídat,určitě to poznáte

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    20. 7. 2007 18:34

    Já si taky myslím,že i v marketech lze najít Nivu již balenou a tam zjistíte jaký kousek vzít anebo lze požádat o ukrojení požadovaného množství.takové tyčinky dělává moje známmá a jsou vynikající. :o)

  • Anonym
    Anonym |

    20. 7. 2007 16:02

    Jak dlouho a na kolik stupňů se peče?

  • Myš
    Myš |

    20. 7. 2007 14:28

    Neeee - NIVU prodávají balenou ve 200 g balenich - tedy alespon u nas v ALBERTU :-) Obcas taky 250 g - zalezi na dodavateli, ale tech 50 g uz odhadnete - kousek uzdibnete, snite a je to :-)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    20. 7. 2007 13:55

    Podle mě ztrácí význam měřění surovin na hrnky,pokud nejsou tímto způsobem odměřeny všechny suroviny.Na zvážení nivy stejně musíme kuchyňské váhy vytáhnout.

  • Myš
    Myš |

    20. 7. 2007 13:49

    Tak tohle je mi sympatické !!! Za A nejsme s pritelem moc na sladke a za B miluju recpety kde je vse na hrnky a tak :-) Nesnasim odmerovani.. Jeste dotazek - jak horkou troubu ? A jak dlouho se to asi pece ? Priblizne, nepotrebuju to na minuty... Kdyz misto tuku na vymyzani dam pecici papir, bude to asi ok, ne ?