Tvarůžková blaženost

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • 0,5
      ks cibule
    • pálivá paprika
    • 1
      lžička hořčice
    • tavený sýr 1 trojúhelníček
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit asi 1 dcl vody, přidáme nadrobno nakrájené tvarůžky a tavený sýr a mícháme. Až se tvarůžky a sýr rozpustí, stáhneme z plotny, vsypeme nadrobno nakrájenou cibulku, lžičku hořčice a lžíci másla. Vše dobře promícháme a necháme vychladit a ztuhnout.
2
Tato pomazánka je výborná na jakémkoliv pečivu, ale nejlepší je na topince a posypaná cibulí.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky

Komentáře k receptu

  • Lenka Hradecká
    Lenka Hradecká |

    31. 5. 2011 10:16

    Dobrý den, při překlápění receptů ze staré databáze do nové došlo kvůli změně nicků ke "ztrátě" autorů...Jako autora vás teď samozřejmě uvedeme (budete chtít tento nick "jafin"?)

  • jafin
    jafin |

    30. 5. 2011 17:40

    Já jen pro pořádek...Tento recept jsem tady vložila já před několika lety a ne Recepty :o)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    7. 9. 2006 10:10

    Anonyme: opravdu netuším-mě se tohle nikdy nestalo-jen jednou,když jsem dala trochu více vody,tak byla pomazánka tidčí.Pokud Vám chutnala,tak to příště zkuste s menším množstvím vody-ona je tam vlastně jen proto,aby se v něčem ty tvarůžky roztopily.Přeji mnoho zdaru.:o)

  • Anonym
    Anonym |

    7. 9. 2006 07:00

    Vcera jsem zkousela tuto pomazanku a jeste dnes rano mam v lednici ridkou "omacku".Prosim o info,jak to, ze neztuhla. Delala jsem presne podle vyse uvedneho navodu.Dekuji.

  • Hanka
    Hanka |

    1. 6. 2006 11:53

    Fakticky skvělá,místo tvarůžků jsem dala romadůr a dva tav.sýry,možná větší smrádeček,ale boží.Dnes budu dělat opět,jen to počasí,venku na zahradě chutná a nemusí se větrat.Díky za recept!

  • Anonym
    Anonym |

    15. 5. 2006 19:33

    Skvělá pomazánka.Přidal jsem ještě do toho pálivou papriku.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    30. 4. 2006 09:52

    Na chlebíčku to vždy sypu ještě mletou chiili paprikou..je to moc dobré..o)

  • lulu
    lulu |

    29. 4. 2006 12:23

    Přidat trochu feferonek a úspěch je zaručen

  • Lidka Puchingerová
    Lidka Puchingerová |

    28. 4. 2006 10:47

    vyzkoušela jsem a je to moc dobré, ani není velký smrádeček při přípravě

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    25. 4. 2006 15:25

    No,pivko by k tomu bylo určitě nejlepší a podle mne asi čepované...:o)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    25. 4. 2006 15:24

    Já to dávám vždy do vody,s mlékem jsem to nezkoušela,ale proč ne,možná to získá jemnější chuťový ocásek-budu to muset zkusit!.Jinak opravdu je to prima smrádeček,když se to vaří,ale potom je to už jen o líbeznosti chutí a vůní..o))

  • Airan
    Airan |

    25. 4. 2006 14:21

    Uz to vidim jako "snidane v trave" :-))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 4. 2006 14:02

    No, to bude zapotřebí zalít dobrým pivkem, ne ? A nebude mít žaludek problém .... Mně pomáhá, když je to zapotřebí, i trocha rumu, fakt.

  • Marsí
    Marsí |

    25. 4. 2006 13:07

    To bude smrádeček...už se na to těším, akorát jsem chabrus na žaludek, tak s tou topinkou to nerisknu...:o)))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 4. 2006 11:03

    Musí to být ve vodě, nebo může být mléko? Dělám podobně "Pomazánku z dvakrát taveného sýra", ale rozvářím taveňák v mléce. Tak že bych příště jen přihodila tvarůžky:-))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 4. 2006 10:46

    Musí to být ve vodě, nebo může být mléko? Dělám podobně "Pomazánku z dvakrát taveného sýra", ale rozvářím taveňák v mléce. Tak že bych příště jen přihodila tvarůžky:-))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 4. 2006 10:39

    Toto určitě vyzkouším, to bude dobrota !!!!