Autor:

Tvarohový závin s višněmi

Střední
Ingredience
Listové těsto
500 g
1 balíček
Tvaroh 500 g
Moučkový cukr 75 g
Vanilkový cukr 1 ks
Citronová kůra
z jednoho citronu
 
Tuk 25 g
Vejce
3 do těsta, 1 na potření
4 ks
Višňový kompot
nebo třešňový
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto rozdělíme na polovinu, budeme mít 2 záviny. Každou vyválíme na tenko. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a na ni klademe višně. Záviny stočíme a dáme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Ještě horké záviny hustě posypeme práškovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový závin s višněmi

Komentáře

  1. Zuzka   11.07.2011 | 10:07 | reagovat | závadný

    V postupu je psáno "přidáme posutpně za šlehání vejce", ale v ingrediencích je pouze vejce na potření...???????????????

    1. Tereza T   11.07.2011 | 10:24 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

  2. Di   23.01.2007 | 20:22 | reagovat | závadný

    Neměla jsem listové těsto, ale štrůdlové z piva. Místo višňového kompotu zmražené třešně a jahody. Na citronovou kůru jsem zapomněla. Inspiraci dodala Terezka. Višně jsou určitě supr, ale i tato obměněná stála za hřích.

    1. Nikol   14.07.2012 | 10:26 | reagovat | závadný

      Tak tím pádem jste z toho udělala úplně jiný recept

  3. Eva   22.06.2006 | 11:55 | reagovat | závadný

    Výborné s kompotovaným angreštem - s čerstvým jsem nezkoušela.

  4. Tereza Jarčušková   15.06.2006 | 9:49 | reagovat | závadný

    Lidko, s čerešňami som robila tiež len raz, tiež sa mi to nezdalo výrazné. Višne sú výraznejšie, máte pravdu, je to rozdiel.

  5. Lidka Kábrtová   15.06.2006 | 8:56 | reagovat | závadný

    Terezko, zkusila jsem s čerstvými třešněmi, ale přijde mi to nevýrazné...nicméně nápad je dobrý, počkám, až mi zas někdo věnuje rybíz, to by mohlo být dobré.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web