Tvarohový pohár

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 9
      ks želatina plátková listů
    • 500
      g tvaroh
    • 1
      l mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      lžíce rybízová šťáva z černého rybízu
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 50
      g moučkový cukr
    • 80
      g hořká čokoláda jemně strouhaná
    • 1
      lžíce lískové oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4 lžících vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme. Krém rozdělíme na tři části.
2
První část krému ochutíme rybízovou šťávou, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citronovou šťávou, cukrem a přilijeme do pohárů. Třetí část krému smícháme s čokoládou, oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu. Dáme vychladit.
3
Před podáváním ozdobíme šlehačkou, ovocem, případně čokoládovými hoblinkami.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • vera
    vera |

    26. 5. 2005 08:22

    Chybi pocet porci