Autor:

Tvarohový nákyp s jablky

80 minut PT0H80M
Snadné
Ingredience
Jablka 4 ks
Rozinky
nebo borůvky, brusinky
4 lžíce
Pomerančová šťáva 4 lžíce
Tuk
na vymazání pečící mísy
 
Tvarohová směs
Vejce 4 ks
Sůl  
Nízkotučný tvaroh 500 g
Krupice 6 lžíce
Prášek do pečiva 2 ks
Vanilkový cukr
(pro diabetiky dietní sladidlo)
2 ks
Na posypání
Moučkový cukr  
Tvarohový nákyp s jablky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a s pomerančovou šťávou.

Troubu rozehřejeme na 180 °C.

V míse zatím smícháme vejce, špetku soli, tvaroh, krupici a prášek do pečiva a ručním šlehačem je umícháme do pěny. Do této směsi poté přidáme vanilkový cukr a promícháme šlehačem.

Pečící mísu vytřeme tukem a na spodek rozložíme několik plátek jablek s rozinkami, na to vylijeme tvarohovou směs, do které naházíme další rozinky ze směsi jablek a zbylá jablka poskládáme navrch tvarohu.

Dáme péci na 45 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a zlehka posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Ovocné knedlíky: Tak jednoduché, že je uvaří i dítě Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový nákyp s jablky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web