Autor:

Tvarohový mřížkový koláč III.

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Moučkový cukr 250 g
Tuk 250 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1 balení
Mléko
(2-3) dle potřeby
3 lžíce
Náplň
Tvaroh 500 g
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Cukr
dle chuti
 
Citronová kůra
strouhaná
 
Tvarohový mřížkový koláč III.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z ingrediencí vypracujeme těsto, 2/3 z něj vyválíme a uložíme na vymaštěný plech. Potřeme náplní, kterou připravíme zpracováním všech přísad. Ze zbylého těsta uděláme dlouhé válečky s průměrem 1 cm, které klademe příčně na sebe na mřížku. Upečeme, necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1
4.82 18 5 1
Reklama
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový mřížkový koláč III.

Komentáře

  1. Daniela Papalexisová   25.03.2017 | 13:56 | reagovat |

    Jaký tuk dáváte?

  2. Renča   08.01.2017 | 14:21 | reagovat |

    Recept je naprosto nejlepší, ze všech mřížových koláčů co jsou na internetu. Ještě pod tvaroh přidávám malinovou marmeládu a je vynikající. Chce to ale menší plech, je tak vyšší a tvaroh krásně prolne.

  3. Stáňa   16.11.2014 | 18:08 | reagovat |

    Báječné těsto, nelepí, je krásně vláčné a výborně se s ním pracuje. Ubrala jsem jen polovinu cukru a nahradila Cukrenem, jinak vše stejné, díky za skvělý recept. :-) ;-)

  4. Geminka   26.07.2013 | 11:43 | reagovat |

    Koláč je vynikající. Když jsem ho pekla podruhé, přidala jsem do tvarohu trochu rumu. Při dalším pečení jsem rum neměla, tak jsem přidala Jägermeistra a s ním je to snad ještě lepší... alespoň tedy podle mě ;-) .
    Tentokrát jsem těsto rozdělila na dvě poloviny. Spodní část jsem lehce zvedla po obvodu stěn pekáče tak, abych jej pak mohla překlopit po krajích přes tvaroh a druhou polovinu těsta jsem místo mřížek též rozválela a položila na tvaroh. Zvednuté okraje spodního těsta pak krásně přikryly místa, kde vrchní těsto zcela nepřekrylo tvarohovou náplň.
    ... viz foto

  5. Geminka   26.07.2013 | 11:38 | reagovat |

    Koláč je vynikající. Když jsem ho pekla podruhé, přidala jsem do tvarohu trochu rumu. Při dalším pečení jsem rum neměla, tak jsem přidala Jägermeistra a s ním je to snad ještě lepší... alespoň tedy podle mě ;-) .
    Tentokrát jsem těsto rozdělila na dvě poloviny. Spodní část jsem lehce zvedla po obvodu stěn pekáče tak, abych jej pak mohla překlopit po krajích přes tvaroh a druhou polovinu těsta jsem místo mřížek též rozválela a položila na tvaroh. Zvednuté okraje spodního těsta pak krásně přikryly místa, kde vrchní těsto zcela nepřekrylo tvarohovou náplň.
    ... viz foto

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web