Autor:

Tvarohový krémovník

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 220 g
Hera 120 g
Moučkový cukr 120 g
Vejce 1 ks
Žloutek 2 ks
Prášek do pečiva
zpracujeme a dáme na 30 minut do lednice
1/2 balíček
Měkký tvaroh 500 g
Náplň:
Mléko 500 ml
Rostlinný olej 100 ml
Vanilkový pudink 1 balíček
Sníh:
Bílek 5 ks
Cukr krupice 5 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Plech s vysokým okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme a přeneseme na plech. Okraje rukou upravíme tak, aby byly 2 cm vysoké.
Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou. Hmota je velmi řídká - tak to má být. Nalejeme na těsto a pečeme 40-45 minut při teplotě 180 °C.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky na něm uděláme vlnovky a znovu pečeme asi 10 minut na 160 °C. Upečený a vychladlý moučník zdobíme strouhanou čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Churros s kávovou čokoládou Kávové dobroty na nedělní odpoledne Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový krémovník

Komentáře

  1. Verča   30.03.2008 | 11:18 | reagovat |

    Malý zlepšovák - do náplně jsem přidala ještě rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr a je to fantastické :)

  2. spejsek   30.05.2007 | 21:42 | reagovat |

    stejný recept je tu pod názvem "Tvarohové řezy IV". Ty tři žloutky přijdou do náplně.

  3. Anonym   25.05.2007 | 16:21 | reagovat |

    ja mám podobný recept kde tie zvyšné žltky idú do tvarohovej náplne

  4. ELA   25.05.2007 | 11:18 | reagovat |

    takový malý návrh - co takhle žloutky přidat do těsta místo toho "jednoho celého vejce"? bude mít krásnou barvu....jinak tedy slintám, upřímmně řečeno...paní Kovářová, to vypadá skvostně...

  5. Di   25.05.2007 | 11:02 | reagovat |

    Většinou se stává, že zbývají bílky, například po pečení vánočního cukroví. Bílky se dají dobře uchovat třeba i delší dobu, tak je potom můžete využít ne tento koláč. Já dělám podobný moučník, ale z listového těsta (je to pak dost rychlé). Podle mého receptu ser žloutky využívají do tvarohové hmoty. Na 4 žloutky se dává 750 g tvarohu, 150 g cukru, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 1 dl oleje a 1/2 l mléka. Do 4 bílků pak přijde 6 lžic cikru a 1 vynilkový cukr. Pokud mám ale zbylé bílky, přidám je do sněhu. Čím bohatější je sněhová čepice, tím lepší.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web