Tvarohový krém s mangovým kompotem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks bílek
    • 500
      g smetanový jogurt
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 4
      lžíce smetana ke šlehání
    • 1
      ks limetka
    • 2
      ks mango
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce bílý rum
    • 25
      g pistácie (sekané)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky ušlehejte se špetkou soli dotuha, jogurt, zakysanou a sladkou smetanu utřete dohladka. Opatrně zatřete sníh z bílků, 1 lžíci cukru a trochu šťávy a kůru z limetky. Síto nebo cedník s jemnými oky vyložte čtvercem namočené vymačkané gázy nebo tenkou čistou utěrkou, přesuňte do ní tvarohovou směs, zakryjte přečnívající látkou, cedník postavte do patřičně velké nádoby a dejte do chladu. Nechte přes noc vykapat.
2
Mango oloupejte, vypeckujte a dužninu nakrájejte na kostky. Dvě třetiny manga svařte se zbylou limetkovou kůrou a 1 lžící cukru v 200 ml vody, asi 10 minut. Rozmixujte, vložte zbylé kostky manga a ještě prohřejte. Zbývající 3 lžíce cukru svařte se 2 lžícemi vody a rumem na karamel, vmíchejte pistácie a karamel vlijte na plech vyložený alobalem, potřeným trochou oleje. Až karamel ztuhne, nahrubo ho nasekejte. Odkapaný tvaroh vyklopte na podávací talíř, ozdobte pistáciovým karamelem a podávejte s mangovým kompotem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.