Autor:

Tvarohový koláč s trojí zavařeninou

Střední
Těsto
Máslo 100 g
Cukr 50 g
Vejce
Hladká mouka 150 g
Prášek do pečiva  
Tuk
hrubá mouka
 
Měkký tvaroh 125 g
Náplň
Měkký tvaroh 380 g
Cukr 2 lžíce
Vejce 2 ks
Dohotovení
Rybízová marmeláda 100 g
Višňová marmeláda 100 g
Pomerančová marmeláda 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Změklé máslo utřeme s cukrem, vejcem a tvarohem, pak přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme pevné těsto.

Na náplň rozmícháme tvaroh s vejci a cukrem.

Koláčovou formu vymažeme a vysypeme, z těsta vyválíme 2 kulaté pláty, jeden přeneseme do formy, potřeme tvarohovou náplní (menší část si necháme na ozdobení) a přiklopíme 2. plátem. Okraje lehce přitiskneme. Koláč na povrchu několikrát propíchneme vidličkou.

Dozdobíme střídavě zbylým tvarohem a zavařeninami (může být i jiná kombinace, dle chuti, barevně vypadá lépe vždy kombinace alespon 2 odlišných barev), vložíme do vyhřáté trouby a při 180°C pečeme asi 45 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový koláč s trojí zavařeninou

Komentáře

  1. Klára Keselyova   11.07.2008 | 12:53 | reagovat |

    Janka, podľa receptu sa koláč zdobí pred pečením. To je v poriadku, len neviem aké je to ovocie po 45 tich minútach.

  2. Jana Podešvová   11.07.2008 | 9:48 | reagovat |

    Moc nerozumím tomu zdobení, zavařeniny a zbytek tvarohu natírám opravdu nahoru na hotový koláč?

  3. kamca macikova   08.07.2008 | 20:48 | reagovat |

    tento recept vypada hrozne moc dobre,uz se mi zbihaji sliny

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web