Autor:

Tvarohový dort se zajíčky

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Máslo 125 g
Cukr 100 g
Sůl 1 špetka
Citronová kůra 1 ks
Vejce 2 ks
Polohrubá mouka 120 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Korpus 1 ks
Náplň
Kompotované mandarinky 1 plechovka
Bílá želatina 8 plátek
Tučný tvaroh 500 g
Žloutek 2 ks
Cukr 125 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Smetana ke šlehání 500 ml
Bílek 2 ks
Želé
malinové
2 lžíce
Marcipánová hmota 70 g
Kakao 1/2 lžička
Pistácie 3 lžíce
Moučkový cukr 2 lžíce
Kompot pomerančový  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Utřeme máslo, cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, mouku a kypřící prášek. Troubu předehřejeme na 200 °C, těstem naplníme vymaštěnou dortovou formu a pečeme 25-30 minut. Vodorovně rozpůlíme. Kompot slijeme, šťávu si zachytíme. Namočíme a rozpustíme želatinu. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovu šťávu a 4 lžíce ovocné šťávy, vmícháme želatinu. Ušleháme smetanu s bílky a vmícháme do krému.

Přidáme ovoce. Korpus z křehkého těsta potřeme želé, navrch dáme třený korpus, potřeme krémem, položíme vrchní díl a chladíme asi 3 hodiny. Zpracujeme marcipán s moučkovým cukrem, polovinu prohněteme s kakaem. Vytvarujeme zajíčky, umístíme je na dort, ozdobíme pistáciemi a poprášíme cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový dort se zajíčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web