Tvarohový dort s jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: frankovka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 0,5
      hrnek vlašské ořechy
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 0,5
      hrnek voda
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň jablečná
    • 500
      g jablka
    • skořice
    • 1
      balíček puding jablečno-skořicový
  • Náplň tvarohová
    • 500
      g tvaroh
    • 2
      balíček želatina plátková
    • 2
      kelímek šlehačka
    • cukr dle chuti
  • Ozdoba
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad vypracujeme těsto na korpus (bílky se zvlášť ušlehají na sníh) Upečeme v dortové formě vyložené pečícím papírem při 170 °C, rozřízneme na dvě placky a necháme vychladnout. Jablka krom asi dvou (na ozdobu) oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Všechna jablka dáme do hrnce, podlijeme trochu vodou a dusíme doměka. Jablka na ozdobu vyndáme dřív, než se zbytek rozdusí na kaši. Do kaše přimícháme pudinkový prášek, skořici a cukr a dále dusíme do zhoustnutí. Mírně necháme zchladnout a zatepla natřeme polovinu jablek na spodní díl korpusu, přiklopíme druhou polovinu a navrch natřeme zbylý díl jablek a necháme vychladnout a ztuhnout.
2
Tvaroh umícháme s cukrem, ušleháme 2 šlehačky a přimícháme je do tvarohu. Plátkovou želatinu namočíme do vody (dle návodu na obalu), po nabobtnání vymačkáme a rozpustíme v hrnci při teplotě do 60 °C. Necháme zchladnout a po lžičkách do želatiny vmícháme tvaroh. Natřeme na korpus s jablky a v lednici necháme do druhého dne uležet. Zdobíme šlehačkou a jablky. Nenechte se odradit délkou návodu, není to až tak složité a výsledek stojí za to.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    10. 10. 2015 10:32

    Dělala jsem trochu jinak, do korpusu trochu celozrnný mouky a míň cukru a oleje, a protože jsem neměla vlašské ořechy, tak lískové... Ale vlašský by tam seděly rozhodně líp. A na tvarohovou náplň jsem sešlehala uvařený pudink s tvarohem a přidala želatinu.

  • Anka
    Anka |

    27. 10. 2007 09:55

    Tvarohový dort s jablky je vynikající a doporučuji všem, kdo mají rádi lehké moučníky. Korpus se dělal bez vážení, rychle. Přidané ořechy ho pasují na delikatesu. Jablečná náplň byla také brzo hotová (použila jsem mačkadla na bramb. kaši). Tvarohová náplň je osvěžující, lehká a vše k sobě krásně pasuje. Jen malé upozornění: je zapotřebí mít formu o průměru 26 nebo ještě lépe 28 cm. Já mám pouze 23 a tak jsem po proříznutí korpusu udělala doty dva. Chutnají! Dávám 1*

  • Anka
    Anka |

    27. 10. 2007 09:53

    Tvarohový dort s jablky je vynikající a doporučuji všem, kdo mají rádi lehké moučníky. Korpus se dělal bez vážení, rychle. Přidané ořechy ho pasují na delikatesu. Jablečná náplň byla také brzo hotová (použila jsem mačkadla na bramb. kaši). Tvarohová náplň je osvěžující, lehká a vše k sobě krásně pasuje. Jen malé upozornění: je zapotřebí mít formu o průměru 26 nebo ještě lépe 28 cm. Já mám pouze 23 a tak jsem po proříznutí korpusu udělala doty dva. Chutnají! Dávám 1*

  • Gábina H
    Gábina H |

    22. 10. 2007 14:05

    Hmm, vypadá to moc dobře. Co nejdřív vyzkouším.