Tvarohovo-kapustové kroketky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks kapusta menší
    • 100
      g sýr (nemusí být)
    • 250
      g ovesné vločky
    • 1
      hrnek horká voda
    • 100
      g celozrnná mouka
    • sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozebereme kapustu na jednotlivé listy, ty nakrájíme nadrobno a s troškou vody podusíme na pánvi do měkka. Mezitím do horké vody namočíme ovesné vločky. Z podušené kapusty slijeme cedníkem vodu, přidáme tvaroh, namočené ovesné vločky, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, zahustíme celozrnnou moukou a vypracujeme vláčné těsto. Do těsta můžeme zapracovat i najemno strouhaný tvrdý sýr.
2
Z těsta vytváříme malé kuličky, které krátce povaříme ve vařící vodě nebo zeleninovém vývaru.

Komentáře k receptu

  • Martin Sedláček
    Martin Sedláček |

    10. 2. 2010 13:07

    Dělal jsem bez sýru a velmi jsem si pochutnal. Jen jsem dal asi málo kapusty ale příště to napravím. Děkuji za recept