Tvarohovo-jogurtové buchtičky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 300
      g máslo nebo tuk na pečení
    • 300
      g tvaroh
    • 1
      kelímek zakysaná smetana nebo jogurt
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i polovina másla a polovina tuku).
2
Když je těsto dobře vypracované a nelepí se trochu poprášíme vál hladkou moukou, aby se nám snáze udělal bochník. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme alespoň na 1-2 hodiny do chladničky.
3
Ztuhlé těsto rozválíme asi na 1 cm, nakrájíme z něj malé buchtičky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
4
Jsou výborné k pohoštění návštěvy.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Rozárka Pardubická
    Rozárka Pardubická |

    21. 4. 2007 20:11

    Objevila jsem tyto buchtičky v meníčku, mám obměnu - vykrájet rozválenou placku skleničkou, pomazat rozšlehaným vajíčkem. Navrch dám lžičku marmelády a posypu strouhaným perníkem. Upečené zdobím zakysanou smetanou, nemá to chybu!

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    18. 4. 2005 14:15

    Opraveno, 350 g hladké mouky.

  • Jaroslava Bucharová
    Jaroslava Bucharová |

    18. 4. 2005 14:12

    Je to opravdu jen 50 g hladké mouky?