Tvarohové řezy po sté

Střední
Těsto:
Hladká mouka 160 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Tuk 100 g
Moučkový cukr 50 g
Sůl  špetka
Vanilkový cukr  balíček
Citronová kůra  
Žloutek 1 ks
Piškotové těsto:
Vejce 3 ks
Moučkový cukr 150 g
Citronová kůra  
Polohrubá mouka 120 g
Tvarohová náplň:
Tvaroh 250 g
Citronová kůra  
Moučkový cukr 100 g
Bílek 1 ks
Ingredience
Pikantní marmeláda  
Ořechy
(na posypání)
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Připravíme 1. těsto smícháním všech uvedených surovin. Těsto rozválíme a na vymazaném a vysypaném plechu předpečeme. Na předpečené těsto natřeme marmeládu (nešetřím). Opatrně rozetřeme tvarohovou náplň, na ni pak piškotové těsto a na závěr posypeme umletými ořechy ( já ráda vlašskými). Dáme dopéci.
Tvarohová náplň: tvaroh, cukr a trochu citr. kůry umícháme a na závěr zlehka přimícháme do tuha ušlehaný sníh.
Piškotové těsto: žloutky s cukrem vymícháme do pěny, přidáme trochu citr. kůry, mouku a tuhý sníh z bílků. Vše spolu zlehka promícháme.
Peču na větším „dušáku - bábovce“, prostě na nějakém malém plechu. Těsto předpékám při 200 °C, při dopékání tak 170 °C.

Vím, že tu jsou podobné tvarohové řezy, ale tyto mají trošku jiné složení, proto jsem je sem napsala.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové řezy po sté

Komentáře

  1. rebelka   20.11.2007 | 12:21 | reagovat | závadný

    Právě jsem vložila do trouby,poreferuji jak chutnalo až se sní,děkuji za recept

  2. Gábina H   11.10.2007 | 14:43 | reagovat | závadný

    Díky, vyzkouším, tvaroh máme všichni rádi

  3. Ivana Samcová   11.10.2007 | 10:39 | reagovat | závadný

    Gábino, to je můj kámen úrazu, předpékám jen od oka. Pekla jsem při 200°C a až okraje zrůžoví /buchta je na dotyk měkká/. Bylo to za chvilku. Vyndám, opatrně navrstvím další a pak dopékám při 170°C /max./. Ivana

  4. Gábina H   11.10.2007 | 9:38 | reagovat | závadný

    Jak dlouho se těsto předpéká?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web