Autor:

Tvarohové řezy nepečené

Ingredience
Pudinkový prášek
vanilkový
1 balíček
Nízkotučný tvaroh 500 g
Cukr 100 g
Kompotované ovoce 300 g
Želatina 40 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou si připravíme dle návodu, celkem by to mělo být asi 3 dl. Přidáme krájené ovoce a vlijeme do chlebíčkové formy. Necháme do druhého dne ztuhnout. Tento dezert má vysoký obsah bílkovin, je téměř bez tuku a je lehce stravitelný jak pro děti, tak i pro nemocné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové řezy nepečené

Komentáře

  1. Eva   08.04.2008 | 13:04 | reagovat |

    Já jsem to vyzkoušela takto: vzala jsem 340 g plechovku ananasu, slila šťávu (200 ml), rozmíchala v ní pudinkový prášek, mezitím uvařila dalších 200 ml vody s cukrem (dávkování jako na normální pudink, přiznám se, že dávám sladidlo Huxol - 10 tabletek na jeden sáček pudinku a podle mě to chuti nijak nevadí). Uvařila jsem z toho pudinkovou hmotu (celkem 400 ml tekutin), kterou jsem nechala téměř úplně vychladnout. Poté jsem vzala sáček Želatinového ztužovače na jogurty/smetanu/tvaroh... od dr. Oetkera (50 g), rozmíchala v 80 ml vlažné vody, a postupně přimíchala pudinkovou hmotu, nízkotučný tvaroh z vaničky, plechovku ananasu a jako bonus 50 g strouhané čokolády. Napatlala jsem to do skleněné mělké mísy o objemu 1,5 l, vyšlo to akorát. Navrch jsem nasázela piškoty, na které jsem před chvílí (druhý den) celé dílo vyklopila. Ztuhlo to krásně a chuť je výborná... Dávám 1*

  2. Kateřina   20.03.2006 | 9:43 | reagovat |

    Já tohle dělám jen z tvarohu ve vaničce, ale bez pudinku.Želatinu připravím podle návodu, ale s menším množstvím vody.Pozor .želatina se nesmí vařit.Nechá se ve vodě chvilku bobtnat a potom se ohřeje asi na 60°C.Když trochu vychladne,postupně ji přimíchávám do tvarohu.Dávám ještě trochu citronové šťavy.Potom naliju do formy a dám do lednice.

  3. Ivana K.   08.03.2006 | 9:54 | reagovat |

    Taky mně to neztuhlo a to jsem dala na sáček želatiny jen 2,5 dcl vody. Buď nelze použít tvaroh ve vaničce, což jsem udělala nebo je potřeba udělat hustší pudink. Nevím, chuťově je to dobré, ale jedli jsme to z chlebíčkové formy lžící.

  4. Kateřina   06.03.2006 | 11:30 | reagovat |

    Asi jste dala moc tekutin.Já dávám na sáček žalatiny jan 1/4 litru vody.

  5. hana b,   04.03.2006 | 22:25 | reagovat |

    dnes jsem to zkousela delat a chutove je to velice vyborne,ale vubec to neztuhlo

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl! Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web