Tvarohové křupky na 2 způsoby

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g ztužený tuk
    • sůl
    • kmín
    • vejce na potření
    • cukr
    • ořechy
    • sezamová semínka
    • mák nebo marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh, mouku a nastrouhaný tuk zpracujeme rychle v těsto. Necháme odpočinout.
2
Potom vyválíme plát potřeme vejcem, posypeme solí, kmínem, sezamem nebo mákem. Nakrájíme na tyčinky a upečeme v hodně horké troubě.
3
Necháme vychladit a podáváme k vínu nebo k pomazánkám.
4
Můžeme též připravit jako sladký moučník. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky, doprostřed dáme kousek tuhé marmelády nebo povidla, přehneme dva cípy proti sobě, tak vytvoříme šátečky, potřeme vejcem a upečeme v horké troubě.
5
Můžeme před pečením posypat sekanými ořechy nebo krystalovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Annamarie Op
    Annamarie Op |

    11. 2. 2007 17:12

    my to plníme marmeládou=)

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    21. 5. 2005 21:14

    Já z tohoto těsta dělám klasický jablkový závin a mohu vřele doporučit.

  • myška Jenny
    myška Jenny |

    3. 4. 2005 22:08

    Jo, to známe, děláme to na slano každý rok na Silvestra a nebo na oslavy, je to chutné, křehké a máme to rádi. Nejlepší je přenést si vyválený plát těsta rovnou na plech a nakrájet rádlem. Nádherně se to nafoukne a oddělí od sebe a není s tím tolik práce jako, když se to po jednom přenáší.