Autor:

Tvarohové knedlíky od oka - bez vajec

Snadné
Ingredience
Měkký tvaroh
Máslo 25 g
Mouka  

Postup přípravy:

Tvaroh utřeme s rozpuštěným máslem a přidáváme po lžících mouku tak dlouho, dokud nemáme těsto správné konzistence, ze kterého jdou tvarovat knedlíky (potřeba propracovat dlaněmi). Tvoříme malé knedlíčky, které vhazujeme do vroucí vody. Vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou a pak ještě asi minutu, dvě. Po vyndání se zdají trošku „matlavé“, ale když zchladnou, tak jsou suprové, drží nádherně pokupě.
Já z tohoto těsta dělám miniknedlíčky, které servíruji polité horkým ovocem, sypané na suché pánvi dozlatova opraženou strouhankou a dozdobené hustou smetanou. Ale určitě se dá použít i na plněné knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Reklama
Pražma se zeleninou v papilotě Rychlovky z moří a oceánů Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové knedlíky od oka - bez vajec

Komentáře

  1. Gábina H   20.11.2008 | 10:43 | reagovat | závadný

    Jano, koukám, že jsem přehlédla dotaz. Jablko rozčtvrtím, vzkrojím jadřinec (někdy ani jablko neloupu) a každou čtvrtku jablíčka zabalím do tvarohového těsta. Je pravda, že někdy jsou knedlíky trochu větší, ale většinou jich vařím víc druhů najednou (jablkové, bez ovoce a třeba jahodové), tak je aspoň rozeznám od sebe :-))

  2. Iva Bednarova   15.04.2008 | 15:37 | reagovat | závadný

    no urcite to jde i s nerozpustenym maslem,ale ja mam maslo vzdy v lednici a pravidelne si ho zapominam vyndat aby rozmeklo,tak ho rozpoustim ;-)

  3. Jana Remková   15.04.2008 | 14:25 | reagovat | závadný

    Gábino,asi moc nerozumím,těm jablkům,"z každého jablka dělám 4 knedle"To jako načtvrtíte jablko a plníte do toho tvarohu?Díky,pokud odpovíte.Jana

  4. Jarka z Bratislavy   11.04.2008 | 13:05 | reagovat | závadný

    Tvarohové knedlíky sú výborné zvlášť pre diabetikov a ľudí, čo nechcú pribrať. Celé roky ich robím podľa tohto receptu: 250 g tvarohu (hrudkový premeliem), štipka soli, 1 žĺtok, 70 g hrubej múky. Potrebné je vyskúšať uvariť malú guľku, či je cesto tvrdé, alebo mäkké. Regulujem múkou, alebo kvapkou mlieka. Z tohto cesta robím guľky sypané hrudkovým tvarohom, pocukrené a poliate maslom, alebo ho používam na ovocné knedlíčky a tiež sypem tvarohom. Najchutnejšie sú plnené jahodami.

  5. Gábina H   09.04.2008 | 11:30 | reagovat | závadný

    Dělám podobně, jen máslo nerozpouštím, ale zpracuji do tvarohu větší lžičku rostl. tuku. Mouku používám hrubou, dávám tolik, až se těsto nelepí. Většinou dělám množství ze 2-3 tvarohů. Vařím přesně 7 minut. Syn má nejradši jablkové (z každého jablka dělám 4 větší knedle). Minule jsem zkoušela dát jako náplň kostičku čokolády a bylo to výborné (inspirovala jsem se receptem zde - čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli).

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web