Tvarohové knedlíky od oka - bez vajec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • měkký tvaroh
    • 25
      g máslo
    • mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh utřeme s rozpuštěným máslem a přidáváme po lžících mouku tak dlouho, dokud nemáme těsto správné konzistence, ze kterého jdou tvarovat knedlíky (potřeba propracovat dlaněmi). Tvoříme malé knedlíčky, které vhazujeme do vroucí vody. Vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou a pak ještě asi minutu, dvě. Po vyndání se zdají trošku "matlavé", ale když zchladnou, tak jsou suprové, drží nádherně pokupě.
2
Já z tohoto těsta dělám miniknedlíčky, které servíruji polité horkým ovocem, sypané na suché pánvi dozlatova opraženou strouhankou a dozdobené hustou smetanou. Ale určitě se dá použít i na plněné knedlíky.

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    20. 11. 2008 10:43

    Jano, koukám, že jsem přehlédla dotaz. Jablko rozčtvrtím, vzkrojím jadřinec (někdy ani jablko neloupu) a každou čtvrtku jablíčka zabalím do tvarohového těsta. Je pravda, že někdy jsou knedlíky trochu větší, ale většinou jich vařím víc druhů najednou (jablkové, bez ovoce a třeba jahodové), tak je aspoň rozeznám od sebe :-))

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    15. 4. 2008 15:37

    no urcite to jde i s nerozpustenym maslem,ale ja mam maslo vzdy v lednici a pravidelne si ho zapominam vyndat aby rozmeklo,tak ho rozpoustim ;-)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    15. 4. 2008 14:25

    Gábino,asi moc nerozumím,těm jablkům,"z každého jablka dělám 4 knedle"To jako načtvrtíte jablko a plníte do toho tvarohu?Díky,pokud odpovíte.Jana

  • Jarka z Bratislavy
    Jarka z Bratislavy |

    11. 4. 2008 13:05

    Tvarohové knedlíky sú výborné zvlášť pre diabetikov a ľudí, čo nechcú pribrať. Celé roky ich robím podľa tohto receptu: 250 g tvarohu (hrudkový premeliem), štipka soli, 1 žĺtok, 70 g hrubej múky. Potrebné je vyskúšať uvariť malú guľku, či je cesto tvrdé, alebo mäkké. Regulujem múkou, alebo kvapkou mlieka. Z tohto cesta robím guľky sypané hrudkovým tvarohom, pocukrené a poliate maslom, alebo ho používam na ovocné knedlíčky a tiež sypem tvarohom. Najchutnejšie sú plnené jahodami.

  • Gábina H
    Gábina H |

    9. 4. 2008 11:30

    Dělám podobně, jen máslo nerozpouštím, ale zpracuji do tvarohu větší lžičku rostl. tuku. Mouku používám hrubou, dávám tolik, až se těsto nelepí. Většinou dělám množství ze 2-3 tvarohů. Vařím přesně 7 minut. Syn má nejradši jablkové (z každého jablka dělám 4 větší knedle). Minule jsem zkoušela dát jako náplň kostičku čokolády a bylo to výborné (inspirovala jsem se receptem zde - čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli).