Autor:

Tvarohové knedlíky od oka - bez vajec

Snadné
Ingredience
Měkký tvaroh
Máslo 25 g
Mouka  

Postup přípravy:

Tvaroh utřeme s rozpuštěným máslem a přidáváme po lžících mouku tak dlouho, dokud nemáme těsto správné konzistence, ze kterého jdou tvarovat knedlíky (potřeba propracovat dlaněmi). Tvoříme malé knedlíčky, které vhazujeme do vroucí vody. Vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou a pak ještě asi minutu, dvě. Po vyndání se zdají trošku „matlavé“, ale když zchladnou, tak jsou suprové, drží nádherně pokupě.
Já z tohoto těsta dělám miniknedlíčky, které servíruji polité horkým ovocem, sypané na suché pánvi dozlatova opraženou strouhankou a dozdobené hustou smetanou. Ale určitě se dá použít i na plněné knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Reklama
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové knedlíky od oka - bez vajec

Komentáře

  1. Gábina H   20.11.2008 | 10:43 | reagovat |

    Jano, koukám, že jsem přehlédla dotaz. Jablko rozčtvrtím, vzkrojím jadřinec (někdy ani jablko neloupu) a každou čtvrtku jablíčka zabalím do tvarohového těsta. Je pravda, že někdy jsou knedlíky trochu větší, ale většinou jich vařím víc druhů najednou (jablkové, bez ovoce a třeba jahodové), tak je aspoň rozeznám od sebe :-))

  2. Iva Bednarova   15.04.2008 | 15:37 | reagovat |

    no urcite to jde i s nerozpustenym maslem,ale ja mam maslo vzdy v lednici a pravidelne si ho zapominam vyndat aby rozmeklo,tak ho rozpoustim ;-)

  3. Jana Remková   15.04.2008 | 14:25 | reagovat |

    Gábino,asi moc nerozumím,těm jablkům,"z každého jablka dělám 4 knedle"To jako načtvrtíte jablko a plníte do toho tvarohu?Díky,pokud odpovíte.Jana

  4. Jarka z Bratislavy   11.04.2008 | 13:05 | reagovat |

    Tvarohové knedlíky sú výborné zvlášť pre diabetikov a ľudí, čo nechcú pribrať. Celé roky ich robím podľa tohto receptu: 250 g tvarohu (hrudkový premeliem), štipka soli, 1 žĺtok, 70 g hrubej múky. Potrebné je vyskúšať uvariť malú guľku, či je cesto tvrdé, alebo mäkké. Regulujem múkou, alebo kvapkou mlieka. Z tohto cesta robím guľky sypané hrudkovým tvarohom, pocukrené a poliate maslom, alebo ho používam na ovocné knedlíčky a tiež sypem tvarohom. Najchutnejšie sú plnené jahodami.

  5. Gábina H   09.04.2008 | 11:30 | reagovat |

    Dělám podobně, jen máslo nerozpouštím, ale zpracuji do tvarohu větší lžičku rostl. tuku. Mouku používám hrubou, dávám tolik, až se těsto nelepí. Většinou dělám množství ze 2-3 tvarohů. Vařím přesně 7 minut. Syn má nejradši jablkové (z každého jablka dělám 4 větší knedle). Minule jsem zkoušela dát jako náplň kostičku čokolády a bylo to výborné (inspirovala jsem se receptem zde - čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli).

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web