Tvarohová žemlovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g žemle
    • 6
      dl mléko
    • 2
      ks vejce
    • 400
      g tvaroh
    • 50
      g rozinky
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr (Baliček)
    • 150
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žemle nakrájíme na tenké plátky a pokropíme mlékem s rozšlehaným vejcem. Mezitím přidáme do prolisovaného tvarohu omyté a osušené rozinky, dvě třetiny cukru a vše dobře promícháme. Pekáč nebo nákypovou formu vymažeme máslem a vyložíme vrstvou zvlhčených žemlí, potřeme poloviční dávkou připraveného tvarohu, dáme opět vrstvu žemlí a druhou část tvarohu. Povrch poklademe kousky másla. Žemlovku upečeme dozlatova ve vyhřáté troubě. Po upečení podáváme žemlovku rozdělenou na porce a posypanou cukrem smíchaným vanilkovým cukrem.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Plabla
    Plabla |

    17. 2. 2012 14:16

    Dělám v remosce, na ten remoskový průměr se mi zdá že 2 tvarohy (500g) jsou málo - jsme tvarohomilci. Víc jsem bohužel neměla,tak jsem maličko nastavila jablkama dospodu tvarohu. Děkuji za recept

  • Merryllama
    Merryllama |

    9. 4. 2011 12:44

    Dobrý základní recept, já jsem také použila vánočku (a ubrala cukr), přidala jablka a trochu více tvarohu. Moc dobré.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    18. 10. 2008 12:51

    Tož do zlatova jak je psáno :-)) Teď je 12.50 tož za chvílu to bude! Taky podle trouby která se to peče:-)

  • Barbora Vávrová
    Barbora Vávrová |

    18. 10. 2008 12:22

    Tak už je to v troubě. Dám potom vědět. Akorát jsem dala 500g tvarohu a ještě se mi to zdálo málo...uvidíme. Mohl by mi někdo poradit, jak dlouho bych to asi měla péct?

  • TOMAS JEDNO
    TOMAS JEDNO |

    9. 3. 2008 11:13

    TAK JSEM ZVEDAVEJ JAK TO DOPADNE JA JSEM VE SCOTSKU A TAK JSEM SKUSIL DAT JEJIH CHLEB A UVIDIM JAKY TO BUDE.TEN TAVOROH CO TU MAJI TAKE NIC MOC ALE UZ JE TO V TROUBE A UVIDIM CO A JAK.JINAK DEKUJU ZA RECEPT.

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    12. 5. 2007 03:13

    Dávám plátky vánočky nebo bochánku,tvaroh se zakysanou smetanou a trochu rumu pro vůni,z ovoce dávám kompot.meruňky a jablka na plátky a nakonec dávám sníh z bílků.Je pak opravdu vynikající.

  • Tereza -
    Tereza - |

    11. 5. 2007 13:34

    Skúste použiť namiesto žemlí vianočku. Uberte trocha z cukru a dobrota bude hotová:)))

  • Hanča
    Hanča |

    11. 5. 2007 12:06

    Perfektní,jednoduchý, bezmasý recept, který moc dobře chutná a ocení ho i hladový manžel:-)

  • Kejty
    Kejty |

    5. 2. 2007 12:02

    Já dává místo žemlí grahamy a skořicový a vanilkový cukr místo moučkového.

  • ejka
    ejka |

    26. 6. 2006 15:07

    hm...tiez moja prva, no mam pekne bobky, co z toho vznikne:-)len tak vediet, ako dlho piect a na kolko stupnov, aby to bolo jedle...no, vecer, ked pride manzel, bude skuska kvality..ak to dovtedy nezjeme:-')

  • Martina Vavrečanová
    Martina Vavrečanová |

    18. 10. 2005 11:24

    Místo žemle davam vanocku a do tvarohu přidávám nastrouhané jablka.Je to super.

  • Erika Zbořilová
    Erika Zbořilová |

    18. 3. 2005 17:10

    Tk jdem na to!

  • šufánek
    šufánek |

    30. 9. 2004 17:37

    už se to peče,to jsou nervy. První žemlovka v životě....du utěsnit okna a škvíry pode dveřma. Co když se to nepovede.První kapka potu stekla po tváři.