Autor:

Tvarohová žemlovka

Snadné
Ingredience
Žemle 600 g
Mléko 6 dl
Vejce 2 ks
Tvaroh 400 g
Rozinky 50 g
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr
(Baliček)
1 ks
Máslo 150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Žemle nakrájíme na tenké plátky a pokropíme mlékem s rozšlehaným vejcem. Mezitím přidáme do prolisovaného tvarohu omyté a osušené rozinky, dvě třetiny cukru a vše dobře promícháme. Pekáč nebo nákypovou formu vymažeme máslem a vyložíme vrstvou zvlhčených žemlí, potřeme poloviční dávkou připraveného tvarohu, dáme opět vrstvu žemlí a druhou část tvarohu. Povrch poklademe kousky másla. Žemlovku upečeme dozlatova ve vyhřáté troubě. Po upečení podáváme žemlovku rozdělenou na porce a posypanou cukrem smíchaným vanilkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová žemlovka

Komentáře

  1. Plabla   17.02.2012 | 14:16 | reagovat | závadný

    Dělám v remosce, na ten remoskový průměr se mi zdá že 2 tvarohy (500g) jsou málo - jsme tvarohomilci. Víc jsem bohužel neměla,tak jsem maličko nastavila jablkama dospodu tvarohu. Děkuji za recept

  2. Merryllama   09.04.2011 | 12:44 | reagovat | závadný

    Dobrý základní recept, já jsem také použila vánočku (a ubrala cukr), přidala jablka a trochu více tvarohu. Moc dobré.

  3. Oldřich Gargulák   18.10.2008 | 12:51 | reagovat | závadný

    Tož do zlatova jak je psáno :-)) Teď je 12.50 tož za chvílu to bude! Taky podle trouby která se to peče:-)

  4. Barbora Vávrová   18.10.2008 | 12:22 | reagovat | závadný

    Tak už je to v troubě. Dám potom vědět. Akorát jsem dala 500g tvarohu a ještě se mi to zdálo málo...uvidíme. Mohl by mi někdo poradit, jak dlouho bych to asi měla péct?

  5. TOMAS JEDNO   09.03.2008 | 11:13 | reagovat | závadný

    TAK JSEM ZVEDAVEJ JAK TO DOPADNE JA JSEM VE SCOTSKU A TAK JSEM SKUSIL DAT JEJIH CHLEB A UVIDIM JAKY TO BUDE.TEN TAVOROH CO TU MAJI TAKE NIC MOC ALE UZ JE TO V TROUBE A UVIDIM CO A JAK.JINAK DEKUJU ZA RECEPT.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web