Autor:

Tvarohová roláda s hruškami

20 minut PT0H20M
Snadné
Těsto
Hladká mouka 200 g
Hera
změklá
100 g
Cukr krupice 60 g
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl 1 špetka
Náplň
Jablka
kyselejší
2 ks
Hrušky 2 ks
Citronová šťáva
na zakapání
 
Cukr krupice 80 g
Měkký tvaroh 250 g
Vanilkový pudink 1 balíček
Máslo 10 g
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a pudinkem. Vmícháme nakrájené ovoce zakapané citronovou šťávou. Těsto vyválíme, rozprostřeme náplň, svineme a přeneseme do formy na srnčí hřbet.
Pečeme asi 45 minut na 180 °C. Řádně vychlazenou pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová roláda s hruškami

Komentáře

  1. tereza R   13.09.2008 | 9:26 | reagovat | závadný

    Pekla jsem-je výborná, dávám 1*.Pár rad, těsto se lépe válí mezi mikrotenovými sáčky, nemusí se pak tolik podsypávat. Pekla jsem na chalupě, v remosce, bez formy na srnčí hřbet. Byla trošku "plackovitá", ale opravdu VÝBORNÁ. Zbylo mi trochu náplně, tak jsem jí "nakydala" jen tak vedle, upeklo se a byl z toho lehký dezert. Doporučuji, řadím mezi oblíbené.

  2. Jana Remková   30.06.2008 | 11:12 | reagovat | závadný

    Paní Anno,já to tedy zkusím z třešněmi,právě jsem jich dostala plnou tašku.Pokrájím je na menší kousky a pak se ozvu,jak to dopadlo.

  3. Anna Sedláčková   30.06.2008 | 10:48 | reagovat | závadný

    Roláda nám chutnala. Protože dozrál na zahradě rybíz, zamíchala jsem do tvarohy kuličky černého rybízu. Chuťově výraznější než s jablky a hruškami.

  4. Zora Manasová   29.06.2008 | 17:07 | reagovat | závadný

    Jani, ale veď práve to hovorím - nemá význam sa dohadovať o tom, či recept je od Anky, Danky či Ferka, ani či je chronicky známy, alebo úplne nový - podstatné je, či je dobrý. Tieto stránky navštevujú tak skúsení kuchári, ktorí sem dávajú recepty i radia, tak i začiatočníci. Ja som len reagovala na p. Wernischovú. Pekný deň.

  5. Jana Remková   29.06.2008 | 13:03 | reagovat | závadný

    Paní Zoro,kdyby tady byly recepty jen takové,jaké sami vymyslíme,asi by tyto stránky byly sotva poloviční.Myslím,že nevadí,že ten,nebo onen recept jsme už někde viděli.Hlavní je,jestli se povedl,jestli chutnal rodině.Každý z nás určitě někdy vložil recept od přítelkyně,babičky,sousedky a já věřím,že na tom není nic špatného.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web