Tvarohová roláda s hruškami

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g hera změklá
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 2
      ks jablka kyselejší
    • 2
      ks hrušky
    • citronová šťáva na zakapání
    • 80
      g cukr krupice
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 10
      g máslo
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a pudinkem. Vmícháme nakrájené ovoce zakapané citronovou šťávou. Těsto vyválíme, rozprostřeme náplň, svineme a přeneseme do formy na srnčí hřbet.
2
Pečeme asi 45 minut na 180 °C. Řádně vychlazenou pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • tereza R
    tereza R |

    13. 9. 2008 09:26

    Pekla jsem-je výborná, dávám 1*.Pár rad, těsto se lépe válí mezi mikrotenovými sáčky, nemusí se pak tolik podsypávat. Pekla jsem na chalupě, v remosce, bez formy na srnčí hřbet. Byla trošku "plackovitá", ale opravdu VÝBORNÁ. Zbylo mi trochu náplně, tak jsem jí "nakydala" jen tak vedle, upeklo se a byl z toho lehký dezert. Doporučuji, řadím mezi oblíbené.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    30. 6. 2008 11:12

    Paní Anno,já to tedy zkusím z třešněmi,právě jsem jich dostala plnou tašku.Pokrájím je na menší kousky a pak se ozvu,jak to dopadlo.

  • Anna Sedláčková
    Anna Sedláčková |

    30. 6. 2008 10:48

    Roláda nám chutnala. Protože dozrál na zahradě rybíz, zamíchala jsem do tvarohy kuličky černého rybízu. Chuťově výraznější než s jablky a hruškami.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    29. 6. 2008 17:07

    Jani, ale veď práve to hovorím - nemá význam sa dohadovať o tom, či recept je od Anky, Danky či Ferka, ani či je chronicky známy, alebo úplne nový - podstatné je, či je dobrý. Tieto stránky navštevujú tak skúsení kuchári, ktorí sem dávajú recepty i radia, tak i začiatočníci. Ja som len reagovala na p. Wernischovú. Pekný deň.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    29. 6. 2008 13:03

    Paní Zoro,kdyby tady byly recepty jen takové,jaké sami vymyslíme,asi by tyto stránky byly sotva poloviční.Myslím,že nevadí,že ten,nebo onen recept jsme už někde viděli.Hlavní je,jestli se povedl,jestli chutnal rodině.Každý z nás určitě někdy vložil recept od přítelkyně,babičky,sousedky a já věřím,že na tom není nic špatného.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    28. 6. 2008 13:34

    No neviem, ale ja by som si nebola na 100% istá, že všetky recepty od čitateľov v časopise"Pošli recept" i v iných časopisoch sú ich vlastné výmysly a že nikto iný nemohol prísť na rovnaký recept (viď vynález telefónu). Tiež som našla recepty z týchto stránok i iných webov v časopisoch i od čitateľov. Nikde nepíšu, že to je ich vlastný recept, len že to poslali. Myslela som, že zmena od autora na od užívateľa ukončí tieto zbytočné a neplodné diskusie, ale ...

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    26. 6. 2008 17:31

    Můj komentář viz kynuté bedňáčky, tentokrát ale strana 74, autorka Jana Vyková z Prahy.

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    25. 6. 2008 22:29

    Tak tohle opravdu vypadá zajímavě.Svinout a dát do srnčího hřbetu?To musí vypadat úžasně!A hrušky s jablky v tvarohu,hmmm,tak zase opravdu něco pro mne nového.