Tvarohová bábovka V.

Hodnocení:

Moje:

10 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g máslo
    • 250
      g cukr
    • 1
      g vanilkový cukr
    • 500
      g měkký tvaroh
    • sůl špetka
    • 200
      g hrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Oddělíme žloutky od bílků. V míse ručním elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo, cukr, vanilínový cukr a žloutky.
2
2. Tvaroh měchačkou utřeme s citrónovou kůrou a šťávou. Přidáme špetku soli a vmícháme do připravené pěny.
3
3. Po částech ručně vmícháme krupičku smíchanou s kypřicím práškem. Do hladké hmoty zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
4
4. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou, vlijeme těsto a dáme péct.
5
**Elektrická trouba:** asi 170°C (předehřátá)
6
**Horkovzdušná trouba:** asi 150°C (předehřátá)
7
**Plynová trouba:** stupeň 3 - 4 (předehřátá)
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.