Autor:

Tvarohová bábovka s jahodami

75 minut PT0H75M
Střední
Ingredience
Vejce 3 ks
Cukr krupice 250 g
Tvaroh 1 ks
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Rostlinný olej 1 dl
Kakao 1 lžíce
Jahody
zmrazené nebo čerstvé
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Utřeme žloutky s cukrem a tvarohem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a olej. Z bílků vyšleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.
Formu na bábovku vymastíme a vysypem a vlijeme do ní 2/3 těsta. Těsto rovnoměrně poklademe jahodami (zmražené nerozmrazovat!).
Zbylé těsto promícháme s kakaem a dáme na jahody.
Pomalu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
Necháme vystydnout ve formě, aby se bábovka nesrazila.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Reklama
Black forest cupcakes Upečte si dobrotu: black forest cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová bábovka s jahodami

Komentáře

  1. Lenka Dvořáková   08.04.2009 | 16:52 | reagovat | závadný

    Mno já jsem si pozorně přečetla všechny níže uvedené komentáře a musím říct, že bábovka chutnala a moc. Pekla jsem jí opravdu pozvolna, nezdrcla se a jahody jsem dávala mražené :-) Je jasné, že se Vám ovoce "srazí", když je mražené, ale myslím, že podobně to bude i u čerstvého, jelikož obsahuje vodu, že :-))) Jinak příště budu volit nejspíš méně cukru. Na můj vkus dost sladká, ale jinak super!!!

  2. hana   13.03.2007 | 12:23 | reagovat | závadný

    No, musim priznat, byla jsem docela zklamana a zdesena z vysledku. Chut je adekvatni (jako babovka :) ale v zadne pripade nedavejte mrazene jeahody a nejen jahody, mrazene ovoce. Behem peceni se Vam totiz, ovoce zdrcne, pusti vodu a vytvori se vzduchova bubliba uvnitr testa, ktere na zaklade rozmrzajiciho ovoce je temer polosyrove :(((

  3. Lenča   06.07.2006 | 20:37 | reagovat | závadný

    Tak jsem taky pekla.Ale řeknu Vám,byla jsem dost zklamaná.Nepeču první rok,ale...Dala jsem čerstvé jahody a čekala mńamku.Bábovku bych ohodnotila-nic moc.Ale sto lidí,sto chutí.Souhlasím s Janou z VM.(tak jako vždycky).

  4. M J   05.07.2006 | 20:56 | reagovat | závadný

    Je to výborné, přidala jsem tam i to máslo. Příště dám ještě více jahod - nebo zkusím kombinaci jahod a rybízu :-)

  5. Lenka Dohnalová   11.02.2006 | 14:02 | reagovat | závadný

    Udělala jsem malou změnu (sice proti zdravé výživě, ale je o to lepší) - ke žloutkům, cukru a tvarohu při tření přidám cca 150 g másla a výsledek je ještě lepší. Dělám s mraženými jahodami a vyklápím cca 10 minut po upečení. Chce to péct delší dobu pozvolna, potom je dopečená a nesrazí se. Viz komentář dole.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web