Autor:

Tutmanik

Obtížné
Těsto
Hladká mouka 600 g
Mléko 350 ml
Droždí 35 g
Žloutek
Olej 170 ml
Cukr 1 lžička
Sůl 1 lžička
Náplň 1
Balkánský sýr 250 g
Vejce
2-3
 
Náplň 2
Špenát 150 g
Vejce 2 ks
Balkánský sýr 200 g
Náplň 3
Cibule 1 ks
Kysané zelí  
Škvarky  
Náplň 4
Pórek  
Vejce
2-3
 
Balkánský sýr 200 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do vlažného mléka přidáme cukr a droždí na kvásek. Zamícháme do mouky s vajíčkem, olejem, solí a zbylého mléka. Těsto musí mít konzistenci jako na buchty. Necháme vykynout, poté rozdělíme na 5 kousků. Každý kousek válečkem rozválíme na velikost pekáčku, tloušťka kolem 2 mm. Štětcem pomažeme tukem, dáme 1/4 náplně a postupujeme stejným způsobem až do konce. Poslední plát těsta pomažeme opět tukem + zbylým bílkem (nic nazmar) a ostrým nožem nakrájíme na kostky velikosti 5×5 cm. Necháme ještě chvíli vykynout, předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut.
Pokud dáváte přednost balit jako buchty, není problém :-)) U náplně 3+4 pochopitelně snížíme množství tuku na pomazání! K tutmaniku se vždy podává v misce bílý jogurt nebo se pije podmáslí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Tutmanik

Komentáře

  1. rusovlaska.e   03.04.2011 | 17:32 | reagovat |

    Buchty byly moct mastné, pálila nás žáha.

  2. Ivana K.   22.03.2006 | 9:49 | reagovat |

    Vychází to do běžného pekáčku asi 35krát 25cm.

  3. Marcela Vrabcová   17.03.2006 | 10:44 | reagovat |

    Do jak velkeho pekacku to asi vyhazi?

  4. Gabriela B   23.02.2006 | 19:56 | reagovat |

    Také jsem vyzkoušela se základní náplní (sýr + vejce). 250 g sýra se mi zdálo málo, (máme moc rádi balkánský sýr) a tak jsem raději rovnou použila dvě balení Fety (2 x 200g) a vyšlo to tak akorát. Je to opravdu moc dobré. Doporučuji vyzkoušet. Chystám se na další s jinou náplní.

  5. Ivana K.   21.02.2006 | 11:08 | reagovat |

    Byla jsem nedočkavá, vyzkoušela jsem bez odpovědi - sýr smíchyný se syrovými vejci - bylo to vynikající - jen příště sýru trochu přidám. Ráda bych se zeptala, ze které národní kuchyně recept je? Napadlo mě, že by to bylo vynikající i na sladko, chystám se vyzkoušet.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web