Tutmanik

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 350
      ml mléko
    • 35
      g droždí
    • žloutek
    • 170
      ml olej
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
  • Náplň 1
    • 250
      g balkánský sýr
    • vejce 2-3
  • Náplň 2
    • 150
      g špenát
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g balkánský sýr
  • Náplň 3
    • 1
      ks cibule
    • kysané zelí
    • škvarky
  • Náplň 4
    • pórek
    • vejce 2-3
    • 200
      g balkánský sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka přidáme cukr a droždí na kvásek. Zamícháme do mouky s vajíčkem, olejem, solí a zbylého mléka. Těsto musí mít konzistenci jako na buchty. Necháme vykynout, poté rozdělíme na 5 kousků. Každý kousek válečkem rozválíme na velikost pekáčku, tloušťka kolem 2 mm. Štětcem pomažeme tukem, dáme 1/4 náplně a postupujeme stejným způsobem až do konce. Poslední plát těsta pomažeme opět tukem + zbylým bílkem (nic nazmar) a ostrým nožem nakrájíme na kostky velikosti 5x5 cm. Necháme ještě chvíli vykynout, předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut.
2
Pokud dáváte přednost balit jako buchty, není problém :-)) U náplně 3+4 pochopitelně snížíme množství tuku na pomazání! K tutmaniku se vždy podává v misce bílý jogurt nebo se pije podmáslí.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • rusovlaska.e
    rusovlaska.e |

    3. 4. 2011 17:32

    Buchty byly moct mastné, pálila nás žáha.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    22. 3. 2006 09:49

    Vychází to do běžného pekáčku asi 35krát 25cm.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    17. 3. 2006 10:44

    Do jak velkeho pekacku to asi vyhazi?

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    23. 2. 2006 19:56

    Také jsem vyzkoušela se základní náplní (sýr + vejce). 250 g sýra se mi zdálo málo, (máme moc rádi balkánský sýr) a tak jsem raději rovnou použila dvě balení Fety (2 x 200g) a vyšlo to tak akorát. Je to opravdu moc dobré. Doporučuji vyzkoušet. Chystám se na další s jinou náplní.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    21. 2. 2006 11:08

    Byla jsem nedočkavá, vyzkoušela jsem bez odpovědi - sýr smíchyný se syrovými vejci - bylo to vynikající - jen příště sýru trochu přidám. Ráda bych se zeptala, ze které národní kuchyně recept je? Napadlo mě, že by to bylo vynikající i na sladko, chystám se vyzkoušet.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    16. 2. 2006 09:25

    Mám dotaz, do náplně se sýr rozstrouhá nabo rozdrobí a smíchá se syrovými vejci nebo jak, chtěla bych to vyzkoušet.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    11. 2. 2006 14:36

    Omlouvam se za nedopatreni, drozdi je tam 35 g a olej pochopitelne v ml. Prosim kucharku on-line o opravu a predem dekuji

  • Helena
    Helena |

    11. 2. 2006 08:10

    Vypada to bajecne,jen prosim kolik toho drozdi?

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    10. 2. 2006 12:26

    No paráda!!!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    10. 2. 2006 12:08

    No čo povedať ? Neskutočné !!! Za samé ******

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    10. 2. 2006 11:17

    Už je v oblíbených:-))

  • Airan
    Airan |

    10. 2. 2006 10:17

    Marie, presne tak, rozhazi se napln nepravidelne rukou a prikryje dalsim platem testa. Ale taky se muze plnit jako buchty:-))

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    10. 2. 2006 10:13

    PAní Airan, díky za recept, vypadá to úžasně, ihned dávám do oblíbených. Jestli jsem to správně pochopila, tak vyválené pláty se skládají na sebe ?