Autor:

Turecký salát z jemného bulguru nebo kuskusu

Snadné
Ingredience
Bulgur 1,75 hrnek
Rajský protlak 1 plechovka
Olivový olej 1 hrnek
Vařící voda 1,75 ks
Rajče
nadrobno nakrájené
1 ks
Okurka
nadrobno nakrájený
1 ks
Salátové listy
2 - 3 nadrobno nakrájený
3 ks
Cibule
1 - 2, zelená - nakrájená
2 ks
Citronová šťáva 1 hrnek
Kmín 2 lžička
Sušená máta 1 lžička
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Do velké mísy dejte jemný bulgur a vařící vodu. Zamíchejte a nechte bulgur odpočívat 5 - 10 minut, dokud neabsorbuje všechnu vodu. Bulgur nesmí být vlhký, voda se musí všechna absorbovat a objem bulguru se zdvojnásobí. Zatím na oleji osmahněte cibulku, přidejte rajčatovou pastu, sůl a duste 1 - 2 minuty. Tuto směs smíchejte rukama s bulgurem. Potom přidejte citrónovou šťávu, kmín a sušenou mátu. Dobře promíchejte a nechte vychladnout. Nakonec přidejte rajčata, okurek, zelenou cibuli, salát, petrželku nebo kopr a vše promíchejte.

Kiris můžete podávat s hlávkovým salátem, nakládanou zeleninou nebo nakládanými chilli papričkami a Ayranem (Jogurtový nápoj)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Turecký salát z jemného bulguru nebo kuskusu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web