Turecký salát

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      svazek česnek
    • 5
      ks paprika
    • houby mohou být i žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.
2
Česnek oloupeme a pokrajíme na nudličky nebo plátky. Vše dáme orestovat na olej. Pozor musíme hlídat aby nám česnek nezhnědl /je hořký/. Přidáme na kostičky nakrájené papriky, sůl, pepř a vše necháme dusit. Mezi tím si nakrájíme houby a připravíme si do malého rendlíku vodu, kde spaříme rajčata
3
. Spařená rajčata přelijeme studenou vodou a oloupeme. Mezi tím přidáme houby a opět pomalu dusíme. Míchame velmi opatrně. Jinak nám vznikne kaše! Oloupaná rajčata nakrajíme na kostky a přidame na pánev. Opartně mícháme přidáme kmín a za 2-3 min.odstavíme. Můžeme použít jako samostatné jídlo s chlebem nebo jako přílohu k masu. Chutná výborně. A proč Turecký? Je od mé přítelkyně a Turecko je její domov.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.