Turecká polévka z červené čočky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice červená čočka
    • 4
      sklenice vývar
    • 1
      sklenice voda
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      mrkev
    • 1
      lžíce máslo
    • 4
      ks bílý chleba krajíce
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      sklenice mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme a osmahneme na 1 lžíci másla. Jakmile je cibule téměř měkká přidáme mouku a dobře promícháme. Propláchneme čočku, nakrájenou mrkev a vložíme do hrnce. Přidáme vývar a vodu, osolíme a vaříme 30 minut dokud čočka nezměkne. Polévku sceďte a nalijte zpátky do stejného hrnce. Přiveďte k varu.
2
Zatím si v míse smíchejte žloutky s mlékem a přidejte k polévce. Hrnec odstraníme z ohně po několika minutách. Nyní je polévka připravená k podávání. Bílý chleba nakrájejte na kostky. Osmahněte ho v pánvi s 2 lžícemi másla. Nechte kostky okapat a servírujte s polévkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • lin
    lin |

    6. 3. 2014 21:49

    tento recept delam casto (mam ho primo od Turku z nasi ulice) ale misto mrkve davaji rajsky protlak a misto vejce (to ne!) zakysanou smetanu. polevka je hotova za 20 minut a je to lahudka:)

  • Marie
    Marie |

    7. 11. 2012 11:55

    Do čočkové polévky se nikde v Turecku nedává žloudek. Zkazí chuť luštěniny. Gurrmánka

  • Hana
    Hana |

    21. 7. 2012 19:57

    Do polévky z červené čočky se nedává vejce, ale hotová polévka se v talíři ochutí přepuštěným máslem s červenou paprikou - viz na při, recept v tureckakuchyne.net