Tunisian orange, almond cake

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 45
      g strouhanka
    • 200
      g cukr
    • 100
      g mleté mandle
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 4
      ks vejce
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • pomerančová kůra ze dvou pomerančů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Strouhanku smícháme s cukrem, mandlemi a práškem do pečiva. Následně přidáme olej s vejci. Jako poslední přidáme na jemno nastrouhanou kůru z pomerančů a citronu.
2
Dáme do menší formy (dortové apod.) pečeme v nevyhřáté troubě na 190 °C 40-50 minut.
3
Ze zbylých pomerančů a citronu můžeme vymačkat šťávu, smíchat s 85 g cukru a dát vařit, dokud se cukr nerozpustí. Vznikne nám sirup, kterým můžeme polít hotový koláč.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Andrea Kramesova
    Andrea Kramesova |

    13. 6. 2006 18:54

    Moc dobre,jen se to cele sype!Postupovala jsem presne podle receptu,tak nevim...nechybi tam nejaka tekutina?

  • Pavel
    Pavel |

    6. 10. 2005 08:45

    vyzkousel jsem: super!!!