Tuňáková pomazánka s olivami

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: twiGGy4

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě kousky (185 g)
    • 1
      kelímek pomazánkové máslo (200 g)
    • 1
      ks cibule
    • černé olivy
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme tuňáka, pomazánkové máslo a pár kapek citronu (nemusí být). Důkladně promícháme vidličkou.
2
Mezitím necháme v sítku okapat olivy a ty pak nakrájíme na kolečka a vmícháme do hotové pomazánky. Podle chuti můžeme dosolit či dopepřit. Osobně už nepřisoluji - používám olivy ve slaném nálevu.
3
Před podáváním je lepší nechat pomazánku pár hodin uležet.
4
Pro obměnu můžeme místo oliv dát kapary nebo natvrdo uvařené pokrájené vejce.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky

Komentáře k receptu

  • anonym
    anonym |

    3. 9. 2014 19:00

    Pomazánkové máslo se dá nahradit i Cottage sýrem od Meggle (180g) taky chuťově výborný :-)

  • twiGGy4
    twiGGy4 |

    16. 3. 2014 11:36

    Pomazánkové máslo lze nahradit ricottou (200g) a je to snad ještě lepší :-)